Αρχική » Παραλήρημα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Παραλήρημα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

από christina

Κάθε μέρα και μία πρόκληση από τον Ερντογάν  με αναφορές στην Αγιά Σοφιά , τη Σμύρνη και τη Γαλάζια πατρίδα.

Αυτή την φροά ξεπέρασε  κάθθε ορίο μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τόνισε ότι η Κωνσταντινούπολη δεν είναι απλώς το κέντρο του κόσμου: «Η Κωνσταντινούπολη είναι η πόλη του Πορθητή και η αγαπημένη πόλη των Σουλτάνων», υπογράμμισε
Σύμφωνα με το πρακτορείο “Ορθοδοξία” αναφερόμενος στην Μικρασιατική Εκστρατεία, αλλά και στην Καταστροφή της Σμύρνης έκανε λόγο για «ελληνική εισβολή» και ομαδικές σφαγές από την πλευρά των Ελλήνων.

Ο Ερντογάν μίλησε και για την Αγιά-Σοφιά συνδέοντας την μετατροπή της σε τέμενος με την… Νέα Ζηλανδία: «Οι τρομοκράτες εκεί είχαν πει ότι θα απελευθερώσουν την Αγιά-Σοφιά από τους μιναρέδες. Εμείς τους δώσαμε απάντηση και μετατρέψαμε την Αγιά-Σοφιά σε τζαμί» υπογράμμισε!

Απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη του ο Ερντογάν, δήλωσε πως «από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στο Αιγαίο που οι παλιοί αποκαλούσαν ως “η θάλασσα των νησιών”, θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας σε όλα τα ύδατα που μας περικλείουν. Σημειώνεται ότι υπάρχει μια τάση στην Τουρκία ώστε να μην χρησιμοποιείται πλέον η ονομασία Αιγαίο Πέλαγος, καθώς είναι ελληνική και να υιοθετηθεί το όνομα «Θάλασσα των Νησιών».

«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία θα συνεχίσει την παρουσία της καθώς με την ισχύ της και τις δυνατότητες της θα συνεχίσει να είναι εκεί” ανέφερε.

Δένδιας για Αγιά Σοφιά: Η μετατροπή σε τέμενος αντιβαίνει σε κάθε έννοια σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς

«H μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος αντιβαίνει σε κάθε έννοια σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς και των πολιτιστικών δικαιωμάτων, στα οποία η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την παρέμβασή του στις εργασίες του τμήματος υψηλού επιπέδου της 46ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.Ο κ. Δένδιας, σημείωσε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι αρμόδιοι φορείς όπως η UNESCO.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ