Σύμφωνα  το  orthodoxia.info ο εντεταλμένος ιερέας της Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την διακονία των φυλακών, βρέθηκε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο απεργός πείνας προκειμένου να συνδράμει πνευματικά ΄τεσσερις φορές.

Τις δυο από τις τέσσερις φορές ο ιερέας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον ίδιο τον Κουφοντίνα, ενώ τις επόμενες δυο, από τότε δηλαδή που η κατάσταση του δεν επιτρέπει επισκέψεις, επικοινώνησε με τη σύντροφο και τον γιό τους.

Όπως είπαν στο orthodoxia.info άνθρωποι που γνωρίζουν τα των επισκέψεων τόσο ο ίδιος ο Κουφοντίνας όσο και η οικογένεια του ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί απέναντι στον κληρικό, ωστόσο αρνήθηκαν κάθε βοήθεια.

Τελευταία φορά που ο ιερέας επισκέφθηκε το νοσοκομείο ήταν σήμερα όπου εισέπραξε ξανά  την ίδια ευγενική άρνηση.

Η υπόθεση του αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν  έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, με πολλούς να καλούν δημόσια την Εκκλησία να παρέμβει. Μάλιστα σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» με δημόσια έκκλησή της καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να παρέμβει γράφοντας χαρακτηριστικά προς τον κ. Ιερώνυμος πως «Ο άνθρωπος αυτός δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του από τον νόμο των ανθρώπων. Για το πότε όμως θα χάσει τη ζωή του αποφασίζει ο Θεός. Οχι οι άνθρωποι. Μην επιτρέψετε σε ανθρώπους να αντικαταστήσουν τον Θεό. Απαιτήστε, διακηρύξτε, δώστε δημόσια το μήνυμα του χριστιανισμού σώζοντας τη ζωή του ανθρώπου αυτού».

Όμως όπως φαίνεται η Εκκλησία έχει ήδη κινηθεί πριν της ζητηθεί με την μόνη διαφορά πως ο άμεσα ενδιαφερόμενος και οι άνθρωποι του αρνήθηκαν ευγενικά.

Υπογραμμίζεται πως η παρέμβαση της Εκκλησίας δεν αφορά σε τίποτα παραπάνω από την αποτροπή ενός εθελούσιου θανάτου στον οποίο οδηγεί μια απεργία πείνας και δίψας και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται με τα της ποινικής ή σωφρονιστικής διαδικασίας.

Tην παρέμβαση του Ιερώνυμου ζητά η Εφ.ΣΥΝ

Την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη Δημήτρη Κουφοντίνα ζητά σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίκληση στο κήρυγμα του χριστιανισμού – κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη εφημερίδα, που αφορά σύμφωνα με τους συντάκτες την αγάπη, τη συγχώρεση και τη θυσία για τον συνάνθρωπο, ενώ σε άλλο σημείο φτάνουν να επισημάνουν στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας πως “η χριστιανική πίστη δεν αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή κατ’ επιλογήν”.

“Για το πότε όμως θα χάσει τη ζωή του αποφασίζει ο Θεός. Οχι οι άνθρωποι”, τονίζουν κλείνοντας οι συντάκτες του κειμένου και καλούν τον αρχιεπίσκοπο – στον οποίο παλαιότερα έχουν αναφερθεί όχι και με τα καλύτερα σχόλια – να μην επιτρέψει σε ανθρώπους να αντικαταστήσουν τον Θεό. “Απαιτήστε, διακηρύξτε, δώστε δημόσια το μήνυμα του χριστιανισμού σώζοντας τη ζωή του ανθρώπου αυτού” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

H  έκκληση της ΕΦ.ΣΥΝ. προς τον Αρχιεπίσκοπο

Μπροστά στον κίνδυνο η Ελλάδα να έχει τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα, η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, απευθύνεται δημόσια στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Απευθυνόμαστε σε σας ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρώτο εκφραστή του χριστιανικού λόγου στη χώρα μας. Λόγου αγάπης, συγχώρεσης, θυσίας για τον συνάνθρωπο. Λόγου του σεβασμού και της υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις, καθώς η χριστιανική πίστη και η Εκκλησία τη θεωρούν δώρο του Θεού που μόνο αυτός μπορεί να την αφαιρέσει.

Απευθυνόμαστε σε σας και στην Εκκλησία της Ελλάδος καθώς υπηρετείτε μια υπέρτατη αρχή του χριστιανικού πολιτισμού. Η χριστιανική πίστη δεν αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή κατ’ επιλογήν. Γι’ αυτό και στον χριστιανισμό συναντάμε την ανωτερότητα πνεύματος, αγωγής και αισθημάτων να ενδιαφέρεται το ίδιο όχι μόνο για τη ζωή των πιστών του, αλλά και για τη ζωή των διωκτών του.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι πραγματικοί χριστιανοί στο διάβα της Ιστορίας απέδειξαν με πράξεις ότι για τη ζωή των διωκτών τους ενδιαφέρονταν περισσότερο απ’ ό,τι για τη δική τους. Η ιστορία των πρωτομαρτύρων και των μαρτύρων του χριστιανισμού το αποδεικνύει περίτρανα.

Ο Ιησούς πάνω στον σταυρό δεν ζήτησε από τον Πατέρα του την τιμωρία των διωκτών του. «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» ήταν η φράση του. Πρόκειται για την κατηγορηματική άρνηση της αυτοδικίας και της ανταπόδοσης πράξεων και για το ισχυρότερο μήνυμα αγάπης.

Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ότι οι μάρτυρες του χριστιανισμού έκαναν πράξη με την ίδια τους τη ζωή το μήνυμα του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου. Αυτό το μήνυμα ήρθε η ώρα να διατρανωθεί τώρα από εσάς και την Εκκλησία της Ελλάδος. Η ζωή ως δώρο Θεού δεν είναι υπερασπίσιμη κατ’ επιλογήν. Η αξία της είναι ίδια για όλους. Ο χριστιανός δεν ανταποδίδει σε κανέναν ό,τι έχει υποστεί.

Μια ανθρώπινη ζωή βρίσκεται στα όριά της. Ενδεχομένως όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχει περάσει στην άλλη πλευρά. Αλλά αν αυτό δεν έχει συμβεί, σας ζητούμε να παρέμβετε με το κύρος που διαθέτετε και την ισχύ των αρχών της χριστιανικής πίστης που πρεσβεύετε και υπερασπίζεστε.

Πρόκειται για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο άνθρωπος αυτός δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του από τον νόμο των ανθρώπων. Για το πότε όμως θα χάσει τη ζωή του αποφασίζει ο Θεός. Οχι οι άνθρωποι. Μην επιτρέψετε σε ανθρώπους να αντικαταστήσουν τον Θεό. Απαιτήστε, διακηρύξτε, δώστε δημόσια το μήνυμα του χριστιανισμού σώζοντας τη ζωή του ανθρώπου αυτού.

Ετικέτες: