Αρχική » Χρήματα από τη Ρουμανία στο Άγιο Όρος

Χρήματα από τη Ρουμανία στο Άγιο Όρος

από christina

 

Ένα  εκατομμύριο δολάρια οικονομική υποστήριξη για την Σκήτη του Προδρόμου στο Άγιο Όρος.Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της στην ιστορία της Ρουμανίας, η ολομέλεια του Ρουμανικού Επιμελητηρίου της Βουλής ενέκρινε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια οικονομική υποστήριξη για την Σκήτη του Προδρόμου στο Άγιο Όρος.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διάθεση 1.162.272 δολαρίων (960.000 ευρώ) στην Σκήτη Προδρόμου, τον πιο γνωστό ρουμανικό οικισμό στο Άγιο Όρος, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή.Το κράτος οφείλει στο μοναστήρι και πρέπει να υποστηρίξει την αποκατάσταση και τη διατήρησή του, λένε οι εμπνευστές του νομοσχεδίου.

Δεδομένης της ιστορίας αυτού του τόπου και της σημασίας του για τον ρουμανικό λαό, είναι απαραίτητο το ρουμανικό κράτος να παρέχει μόνιμη οικονομική υποστήριξη για την αποκατάσταση και συντήρηση του κτιριακού συγκροτήματος και για τα θεολογικά, πολιτιστικά, ιστορικά και καλλιτεχνικά έργα που απαρτίζουν την Σκήτη, αλλά και για την ανάπτυξη της πνευματικής-πολιτιστικής και κοινωνικής σχέσης των προσκυνητών με αυτήν, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Από το 2017 έως το 2019, το ρουμανικό κράτος διέθεσε 250.000 ευρώ στην Σκήτη. Το ποσό αυξήθηκε για πρώτη φορά στα 960.000 ευρώ πέρυσι.
 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ