Αρχική » Το Άγιο Όρος αντιδρά για το τραγούδι της Κύπρου στην Eurovision!

Το Άγιο Όρος αντιδρά για το τραγούδι της Κύπρου στην Eurovision!

από christina

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Γιουροβίζιον έχει προκαλέσει την οργή και  των μοναχών του Αγίου Όρους .Η Κοινότητα  του Αγίου Όρους εκφράζει και αυτή τις αντιρρήσεις της  γιατί όπως αναφέρει σε επιστολή συμπαράστασης που έστειλε στην Εκκλησία της Κύπρου το τραγούδι  υμνεί τον διάβολο και την λατρεία αυτού και μάλιστα προωθείται από το κρατικό κανάλι ΡΙΚ της Κύπρου.

Όπως αναφέρει  το πρακτορείο ope.gr, η Ιερά Κοινότητα και οι Πατέρες του Αγίου Όρους στην επιστολή τους προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου του επισημαίνουν ότι οι ίδιοι πάντοτε επιδεικνύουν ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την παράδοση του Κυπριακού λαού. Άλλωστε όπως είναι γνωστό στο Άγιο Όρος είναι αρκετοί οι Κύπριοι Μοναχοί αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των προσκυνητών προέρχονται από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ίδιας επιστολής το τραγούδι αυτό προσβάλλει την πνευματική παράδοση της Κύπρου  και την ελληνορθόδοξη συνείδηση του λαού αυτής.

Οι μοναχοί εύχονται και ζητούν την  απόσυρση του τραγουδιού αυτού ειδικά σε μια περίοδο που στην Κύπρο χρειάζεται περισσότερη προσευχή και πίστη στο Χριστό.Ενώ, συγχαίρουν την Εκκλησία της Κύπρου και τον Αρχιεπίσκοπο για τη σθεναρή στάση που κράτησε γι’ αυτή την περίσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ