Αρχική » Η Εκκλησία της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ για τη Μ.Ανατολή

Η Εκκλησία της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ για τη Μ.Ανατολή

από christina

 

Για μια ακόμη φορά η Εκκλησία της Μόσχας στοιχίζεται πίσω από τις θέσεις του Κρεμλίνου με πρόφαση τα συμφέροντα των χριστιανών .Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των Εξωτερικών του ρωσικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Βόλοκολαμσκ Ιλαρίωνα η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή είναι εγκληματική.

Όπως είπες οι καρποί των προσπαθειών των ΗΠΑ να «φυτέψουν τη δημοκρατία» με βία σε περιοχές του κόσμου, όπως η Μέση Ανατολή, οδήγησαν στην απότομη μείωση του αριθμού των Χριστιανών που ζουν σε αυτές τις χώρες.

«Βλέπω την κατάσταση σε αυτήν την περίπτωση μέσω του πρίσματος της θέσης των Χριστιανών σε αυτές τις χώρες, γιατί αυτή είναι η πληροφορία που έχω από πρώτο χέρι και μπορώ να αποδείξω τι συνέβη, για παράδειγμα, στο Ιράκ, όπου οι Αμερικανοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν δημοκρατία μέσω στρατιωτικής επέμβασης. Δεν υπάρχει ακόμα δημοκρατία εκεί. Αλλά υπό τον Σαντάμ Χουσεΐν ζούσαν εκεί ενάμισι εκατομμύριο Χριστιανοί, τώρα, στην καλύτερη περίπτωση, μόνο το ένα δέκατο αυτού του αριθμού παραμένει», τόνισε, σε δηλώσεις του.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα υπενθύμισε επίσης τι συνέβη στη Λιβύη όταν προσπαθούσαν οι ΗΠΑ να “εμφυτεύσουν τη δημοκρατία” εκεί με αυτόν τον τρόπο: “Ανέτρεψαν τον Μουαμάρ Καντάφι. Αλλά οι Χριστιανοί ζούσαν στη Λιβύη υπό τον Καντάφι ενώ τώρα ουσιαστικά δεν έχουν μείνει Χριστιανοί”.

«Αυτή είναι μια πολύ απλή, πολύ ζωντανή απεικόνιση του πόσο εσφαλμένη και, μάλιστα, εγκληματική, είναι η εξωτερική πολιτική της Αμερικής έναντι των χωρών της Μέσης Ανατολής», ανέφερε  και υποστήριξε πως  εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν την πολιτική «προώθησης της δημοκρατίας» με τέτοιο τρόπο, αυτή η στάση θα γίνει αντιληπτή πολύ θετικά όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ