Αρχική » Αιτωλίας: Είπαμε στο Χριστό αυτό τον καιρό: “κάθισε στην άκρη Εσύ, δεν χρειάζεσαι τώρα”

Αιτωλίας: Είπαμε στο Χριστό αυτό τον καιρό: “κάθισε στην άκρη Εσύ, δεν χρειάζεσαι τώρα”

από christina

Την προσοχή του νέου κληρικού στη φροντίδα για τις ψυχές των ανθρώπων επέστησε ο μητροπολίτης Αιτωλίας, Κοσμάς, κατά τη χειροτονία εις πρεσβύτερον που τέλεσε χθες στον ναό του Αγίου Παντελεήμονος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

“Από σήμερα θα διακονείς τον αγιασμό των ανθρώπων”, τόνισε ο κ. Κοσμάς. “Οφείλεις να έχεις ζωντανή πίστη, καθαρότητα, ταπείνωση και πολλή αγάπη προς τους ανθρώπους. Πρόσεχε την κατήχηση, γιατί είναι ακατήχητοι σήμερα οι άνθρωποι και φταίμε εμείς για αυτό. Αδιαφορούμε κι είναι έξω από την Εκκλησία οι άνθρωποι”, πρόσθεσε.

Στηλιτεύοντας το γεγονός των κλειστών ναών εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, ο μητροπολίτης Κοσμάς σημείωσε ότι “προσέχουμε περισσότερο το σώμα μας παρά την ψυχή μας. Αφήσαμε το Χριστό! Είπαμε στο Χριστό αυτό τον καιρό: “κάθισε στην άκρη Εσύ, δεν χρειάζεσαι τώρα, όταν περάσει η πανδημία θα σε χρειαστούμε”. Τί προδοσία! Να λέμε εμείς στους πιστούς να καθίσουν έξω! Να είσαι έτοιμος και τον εαυτό σου να θυσιάσεις για την αγάπη των αδελφών μας”, προέτρεψε, επίσης, τον νέο ιερέα.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κρίσεως που διαβάστηκε χθες στους ναούς, ο κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στα έσχατα που ιδιαιτέρως θα πρέπει να συνέχουν την ζωή του κληρικού. “Η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας έχει ιδιαιτέρα σημασία για εμάς τους κληρικούς, π. Αμφιλόχιε”, τόνισε. “Γίναμε και γινόμαστε κληρικοί όχι για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά γιατί πιστεύουμε στον Τριαδικό Θεό μας, στον Σαρκωθέντα, Εσταυρωμένο και Αναστάντα Κύριό μας, στο ιερό Ευαγγέλιο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αγαπούμε τον Κύριο και επιθυμούμε να ζήσουμε αιώνια στη Δόξα του Παραδείσου. Γι’ αυτό οφείλουμε να αγωνιζόμαστε σε όλη μας τη ζωή να γίνουμε άξιοι της αιωνιότητος, οφείλουμε τώρα που υπηρετούμε την Ιερωσύνη να έχουμε πίστη, αγγελική καθαρότητα, όχι υποκρισία, …γιατί όλοι μια ημέρα θα σταθούμε ενώπιον του θρόνου του Δεσπότου Χριστού. Είσαι θεολόγος, έχεις χαρίσματα και γνωρίζεις τι θα πει επιποθώ τα έσχατα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ