Συναγερμός έχει σημάνει στις Υγειονομικές Αρχές της Φιώτιδας μετά το θάνατο ενός μοναχού και τα κρούσματα κορωνοϊού σε Μοναστήρι της Τιθορέας και στο Μετόχι.

Οπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο 63χρονος μοναχός της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού στην Τιθορέα, πατήρ Δαμασκηνός, πέθανε το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 63 ετών.

Αρχικά οι αδελφοί της Μονής νόμισαν ότι «έφυγε» από ανακοπή, γιατί είχε προβλήματα με την καρδιά του. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων από τα τεστ που έγιναν στο Κ.Υ. Αμφίκλειας ο π. Δαμασκηνός που «έφυγε», νοσούσε από κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη 53χρονος μοναχός, της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού στην Τιθορέα, νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Θήβας, ενώ δυο μοναχές από το Μετόχι της Μονής που βρίσκεται στο Μόδι, είναι θετικές στον Covid 19.

Τόσο οι 30 περίπου μοναχοί στην Τιθορέα, όσο και οι 7 μοναχές στο Μόδι βρίσκονται σε καραντίνα και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη ανησυχία διασπορά αφού αρκετοί πιστοί από την περιοχή μπαινοβγαίνουν στο Μοναστήρι και στο Μετόχι.