Στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο σχεδιασμό της Πολιτείας για επέκταση της υφιστάμενης δομής προσφύγων στο Φυλάκιο του Έβρου βρέθηκε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός.

“Το θέμα της εγκατάστασης και επέκτασης των δομών δεν αφορά μόνο την Ορεστιάδα και τον Έβρο, αλλά ολόκληρη την ακριτική Θράκη” τόνισε κατά την ομιλία του στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα ο κ. Δαμασκηνός, εκπροσωπώντας και τους άλλους μητροπολίτες της Θράκης, τον μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Μαρωνείας Παντελεήμονα.

Ο μητροπολίτης Δαμασκηνός επεσήμανε την ήδη από μήνες εκφρασμένη άποψη των τεσσάρων μητροπολιτών, οι οποίοι ζητούν σταθερά από την Πολιτεία να μη γίνει καμία επέκταση των υφιστάμενων δομών στο Φυλάκιο του Έβρου και καμία δημιουργία νέας. Τόνισε, δε, ξανά τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η Θράκη και υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης του αγώνα με ενότητα.

“Αυτή η επιμονή μας καρποφόρησε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμασκηνός. “Δεν έχουμε λοιπόν άλλο, παρά να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας παντού, προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Φωτο: evros-news.gr