Αρχική » Η ελληνική Επανάσταση … στους δρόμους του Βουκουρεστίου

Η ελληνική Επανάσταση … στους δρόμους του Βουκουρεστίου

από christina

Ο Αγώνας των Ελλήνων για ελευθερία συγκίνησε και ενέπνευσε τους Ευρωπαίους ζωγράφους, που αποτύπωσαν σημαντικές στιγμές της Επανάστασης.

«Η Ελλάς στα ερείπια του Μεσολογγίου» του Ευγένιου Ντελακρουά, «Ο όρκος του λόρδου Βύρωνα στον τάφο του Μάρκου Μπότσαρη» του Λουντοβίκο Λιπαρίνι, «Οι Σουλιώτισσες» του Άρι Σέφφερ, «Ο Ανδρέας Μιαούλης στη ναυμαχία της Κω» του Πέτερ φον Ες, είναι κάποια από τα εμβληματικότερα έργα εκείνης της περιόδου.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση αλλά και την επέτειο των 140 ετών ελληνο-ρουμανικών σχέσεων, ανήρτησε περιμετρικά του κτιρίου της έργα των Ευρωπαίων ζωγράφων.

Η υπαίθρια έκθεση, που γίνεται υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», έχει τίτλο «Η Πανευρωπαϊκή απήχηση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 – Οι θυσίες των Ελλήνων για απελευθέρωση ενέπνευσαν ξένους ζωγράφους» και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ο Αγώνας των Ελλήνων για ελευθερία συγκίνησε και ενέπνευσε τους Ευρωπαίους ζωγράφους, που αποτύπωσαν στον καμβά σημαντικές στιγμές της Επανάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ