Αρχική » Καταγγελίες για κατ΄ έξαίρεση εκκλησιασμού.Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

Καταγγελίες για κατ΄ έξαίρεση εκκλησιασμού.Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

από christina

Προβληματισμός επικρατεί σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου  της Κυριακής της Ορθοδοξίας    αλλά και των Χαιρετισμών.Αν και απαγορεύεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας η παρουσία πιστών στους ναούς φαίνεται πως κάποιοι ιερείς προσπαθούν να “εξυπηρετήσουν” ενορίτες  με τους οποίους έχουν καλές σχέσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (thesstoday.gr) στη Θεσσαλονίκη κάποιοι ιερείς  δημιουργούν

κρυφές λίστες πιστών που θα παρακολουθήσουν από κοντά την προσεχή Παρασκευή τους πρώτους Χαιρετισμούς,στις 7 το απόγευμα.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προσπάθεια ιερέων να ανοίξουν τις πόρτες κρυφά  ώστε να αποφύγουν  κυρώσεις.

Για το φαινόμενο της κατ΄εξαίρεση εκκλησιασμού έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία είναι σε επιφυλακή ειδικά στις περιοχές οι οποίες είναι στο κόκκινο   στις οποίες απαγορεύεται η παρουσία πιστών .

Τις επόμενες μέρες η επιτροπή θα εξετάσει εκ νέου το θέμα του εκκλησιασμού την 25η Μαρτίου και  κυρίως την Κυριακή της Ορθοδοξίας η οποία αποτελεί ιδιαίτερη χριστιανική θριαμβική εορτή, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών  εικόνων στη Βασιλεύουσα από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842.

Αυτό που θέλει η Εκκλησία είναι να επιτραπεί η παρουσία πιστών με τον αριθμός τους να καθορίζεται από την έκταση του ναού.Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν χθες ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ