Αρχική » Κέρκυρα: Κυριακή της Ορθοδοξίας xωρίς λιτάνευση του σκηνώματος της αγίας Θεοδώρας

Κέρκυρα: Κυριακή της Ορθοδοξίας xωρίς λιτάνευση του σκηνώματος της αγίας Θεοδώρας

από christina

Χωρίς την καθιερωμένη λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας, λόγω των περιοριστικών μέτρων, εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα.

Στον μητροπολιτικό ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα της Αγίας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον επιχώριο μητροπολίτη Νεκτάριο, ενώ στο πρόπυλο της μονής τέθηκε σε προσκύνηση το λείψανο και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δημοσιάνας και διαβάστηκε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

«Η Ορθοδοξία χαρακτηρίζεται από τους αγώνες υπέρ πίστεως. Το αίμα των μαρτύρων βοά και φωνάζει μπροστά στο Εσφαγμένο Αρνίο, όπως αναφέρει στο βιβλίο της Αποκαλύψεως. Καλούμαστε να αναλογιστούμε την στάση μας έναντι της πίστεώς μας στην εποχή μας», ανέφερε ο μητροπολίτης Κερκύρας. «Εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι να αναλογιστούμε την σημερινή μας πίστη και την σημερινή μας πνευματική κατάσταση. Θέτουν κάποιοι το ερώτημα: η πίστη μας ανήκει στο χτες και στο παρελθόν, τι μας χρειάζεται; Κι εμείς απαντούμε: οι πατέρες μας που πίστευαν είχαν κατώτερης ποιότητας πολιτισμό από τους εθνομηδενιστές των καιρών μας; Βαλθήκαμε να μοιάσουμε στην Δύση που αποχριστιανοποιείται. Ακούμε περί ουδετερόθρησκου κράτους, το οποίο δήθεν θα μας φέρει πρόοδο. Αυτό όμως είναι πλάνη!», πρόσθεσε.

«Στην Κέρκυρα έχουμε το άφθαρτο σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης. Η Αγία αναστήλωσε τις ιερές εικόνες, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει ελεύθερα να λατρεύουμε τον Θεό μας, στερέωσε την Εκκλησία και έδειξε ότι κράτος και Εκκλησία πρέπει να συμπορεύονται στην διαφύλαξη της πίστης μας και της πατρίδας μας. Η Εκκλησία και η πίστη μας πρέπει λοιπόν να μείνουν ελεύθερες στους καιρούς μας, για να μπορέσει η πατρίδα μας να έχει την ελευθερία της», τόνισε κλείνοντας ο μητροπολίτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ