Αρχική » O Ιερώνυμος σε ομιλία της Ε. Γλύκατζη – Αρβελέρ

O Ιερώνυμος σε ομιλία της Ε. Γλύκατζη – Αρβελέρ

από kivotos

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η ομιλία της κ. Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ με θέμα «Θήβα. Πρωτεύουσα πόλη».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας στο πλαίσιο λειτουργίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Θήβας «Ο Πίνδαρος».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των τοπικών αρχών, συλλόγων, οργανισμών και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος πριν την έναρξη της εκδήλωσης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως «…θα ήταν μεγάλη παράλειψη, όπου κι αν βρισκόμουν να μην έρθω στην εκδήλωση αυτή. Η κ. Αρβελέρ είναι ένας άριστος διδάσκαλος για όλους μας. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έγραψε, αλλά ουσιαστικά γνωρίζει απέξω τα θέματα, τα προβλήματα του Βυζαντινού πολιτισμού. Είναι η πηγή, γιαυτό απόψε ήρθα και εγώ μαζί με όλους τους άλλους να ακούσω, να χαρώ, να προβληματιστώ, να πλουτίσω τις γνώσεις μου και να συγχαρώ τους πολίτες της Θήβας που είχαν την πρωτοβουλία να μας χαρίσουν αυτήν την όμορφη βραδιά».
Η κ. Αρβελέρ θέλησε απλώς να σχολιάσει: «Για μένα είναι ευλογία τα λόγια του Αρχιεπισκόπου».

Στη συνέχεια στην κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία της κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο τέλος της εκδήλωσης επεσήμανε πως η κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ μας έχει κάνει υπερήφανους. Είναι ο συνεχής δάσκαλός μας. Παρακαλούσα να διαρκέσει ακόμη περισσότερο η ομιλία και έκανα την εξής σκέψη, λόγω των μικρών σπουδών μου και μολονότι δεν είχα μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, κατάφερα να έχω μία μεγάλη βιβλιοθήκη. Έλεγα, λοιπόν, κρίμα τόσα βιβλία τι να τα κάνεις όταν έχεις τέτοιους δασκάλους, όταν τους ακούς και τα θυμάσαι όλα».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ