Αρχική » Οι σχέσεις Ρωσίας -Ελλάδας και το Άγιο Όρος

Οι σχέσεις Ρωσίας -Ελλάδας και το Άγιο Όρος

από christina

 

Παρέμβαση της Ρωσικής Εκκλησίας για το προσκύνημα του Ρώσου πρωθυπουργού στο “περιβόλι της Παναγιάς” είχαμε μετά τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια.

“Η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισουστiν στην Ελλάδα και, ειδικότερα, στο Άγιο Όρος μαρτυρεί τη διαρκή σημασία των πνευματικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και του ελληνικού κόσμου, καθώς και την τρέχουσα σχέση και αλληλεξάρτηση των δύο χωρών” σημειώνει ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωτοπρεσβύτερος π.Νικολάι Μπαλάσοφ .

“Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι το ρωσικό κράτος εκπροσωπήθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Εξάλλου, την απελευθέρωση της Ελλάδας δεν μπορεί να την φανταστεί κανείς χωρίς την πολύ σημαντική ρωσική συμμετοχή”, δήλωσε eεπίσης ο Μπαλάσοφ με αφορμή την παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού στην Ελλάδα .

Η νέα αυτή παρέμβαση έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανάλυση Έλληνα εμπειρογνώμονα του Πανεπιστημίου της Μόσχας , ο οποίος τόνισε πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να αποκαταστήσει την επικοινωνία με ορισμένα αγιορείτικα μοναστήρια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ