Αρχική » Γιορτάζοντας τον Άγιο Άνθιμο το Νέο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Γιορτάζοντας τον Άγιο Άνθιμο το Νέο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

από kivotos

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βοηθείας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» γιορτάσθηκε η μνήμη τού οσίου Ανθίμου τού Νέου του εν Χίω, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2016.

Στον Ιερό Ναό υπάρχει η ιερά εικόνα της Παναγίας της Βοηθείας, αντίγραφο της εικόνας που βρίσκεται στη Χίο, στη Μονή την οποία ίδρυσε ο Όσιος Άνθιμος. Επίσης, είναι θησαυρισμένο απότμημα τού Ιερού Λειψάνου τού Οσίου Ανθίμου, το οποίο προσφέρθηκε από τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, κατόπιν αιτήματος τού Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Την παραμονή έγινε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος τού Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην βοήθεια της Παναγίας και των Αγίων μας, και συγκεκριμένα του Οσίου Ανθίμου προς τούς ανθρώπους και ειδικώς στους ασθενείς.

Ανήμερα, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τού Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στην ομιλία του ανεφέρθη στην παρηγορία πού δίδει ο Κύριος στους ανθρώπους διά των Αγίων του. Εστίασε στην αγία βιοτή και πολιτεία τού Οσίου Ανθίμου και στις πρεσβείες του πρός Κύριον, υπέρ των εν ασθενείαις κατακειμένων.

Επίσης, μίλησε με θερμά λόγια για το Διοικητικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό τού μεγάλου Νοσοκομείου των Πατρών για τούς εργαζομένους και τούς εθελοντές της αγάπης και ευχήθηκε ιδιαίτερα στους ασθενείς πού νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος ιερέας του Νοσοκομείου.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ