Αρχική » Επιστολή Γόρτυνος στον Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ

Επιστολή Γόρτυνος στον Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ

από christina

 

Το γεγονός οτι κλείνουν  μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη  έχει προβληματίσει τον μητροπολίτη Γόρτυνος κ.Ιερεμία ο οποίος με επιστολή του στον πρωθυπουργό ζητά τη λήψη μέτρων για να μην ερημώσουν τα χωριά.

  “Αποτρέψτε παρακαλούμε την ερήμωση και εγκατάλειψη των χωριών μας. Οι άνθρωποι που ζούν σε αυτά τα ένδοξα άλλοτε χωριά μας θέλουν εργασία, για να παραμείνουν σ᾽ αυτά, την οποίαν όμως δεν έχουν και διά τούτο φεύγουν από την περιοχή μας και εγκαθίστανται σε κέντρα άλλων περιοχών», αναφέρει μεταξύ των άλλων .

Η επιστολή

Σας χαιρετίζουμε από τον ιστορικό Μοριά. Από τις περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλοπόλεως, τις οποίες διακονούμε με την Χάρη του Θεού. Όπως είναι γνωστόν από την ιστορία, αυτά τα ευλογημένα χώματα προσέφεραν μεταξύ άλλων περιοχών τα μέγιστα στην Επανάσταση του 1821, γεγονός το οποίον εφέτος ενθυμούμεθα και τιμούμε ιδιαίτερα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε και από άλλες μας επιστολές και κείμενα, ότι στη Μεγαλόπολη ο λαός είναι ανήσυχος και ανασφαλής για το τι θα συμβή στο μέλλον. Ο λόγος είναι ότι κλείνουν οι μονάδες της ΔΕΗ και θα έλθει λοιπόν η ανεργία, όπως και τόσα άλλα δεινά, τα οποία θα οδηγήσουν στην παρακμή του τόπου μας. Διά τούτο, κ. Πρωθυπουργέ, σας ζητούμε και σας παρακαλούμε θερμώς να λάβετε πρωτοβουλία επί του σοβαρού αυτού θέματός μας. Παρακαλούμε Σείς και οι συνεργάτες Σας, να μας εύρετε λύση, ώστε να μείνουν τα νέα παιδιά στον τόπο μας. Και βεβαίως μπορείτε να πετύχετε το αίτημά μας με την δύναμη της εξουσίας Σας και με την ικανότητα του πνεύματός Σας, να ευρίσκετε λύση σε δυσεπίλυτα προβλήματα. Από την υψηλή Σας θέση μπορείτε να οδηγήσετε σε τροχιά ανάπτυξης την περιοχή μας. Γνωρίζουμε ότι είστε πολύ καλός και θα φροντίσετε και για ᾽μας. Είμεθα υπόχρεοι όλοι προς την Μεγαλόπολη, διότι έδωσε το «φως» σε τόσες άλλες περιοχές της πατρίδος μας. Την ίδια μέριμνα παρακαλούμε να δείξετε και στην άλλη περιοχή μας, την Γορτυνία. Αποτρέψτε παρακαλούμε την ερήμωση και εγκατάλειψη των χωριών μας. Οι άνθρωποι που ζούν σε αυτά τα ένδοξα άλλοτε χωριά μας θέλουν εργασία, για να παραμείνουν σ᾽ αυτά, την οποίαν όμως δεν έχουν και διά τούτο φεύγουν από την περιοχή μας και εγκαθίστανται σε κέντρα άλλων περιοχών.

Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, στις οποίες ζει η πατρίδα μας, της οποίας είστε ο άρχων, Σας ευχόμεθα την δύναμη του Θεού, για να είναι επιτυχείς οι αγώνες Σας, στους οποίους οποίους δαπανάσθε καθημερινώς.

Αναμένουμε και εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, ζωηρό το ενδιαφέρον Σας για τις σοβαρές ανάγκες του τόπου μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ