Αρχική » Την άλλη Παρασκευή η τελευταία δοκιμή για το Πάσχα στους ναούς

Την άλλη Παρασκευή η τελευταία δοκιμή για το Πάσχα στους ναούς

από christina

Η πρώτη “δοκιμή” για τον εορτασμό  του Πάσχα αναμένεται να γίνει στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, την ερχόμενη Παρασκευή 17 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Orthodoxia.Info.

Όπως έγινε γνωστό στις  προθέσεις  της κυβέρνησης είναι από την Παρασκευή του Ακαθίστου, μια συμβολική  γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα των ναών με απώτερο στόχο, το Πάσχα του 2021 να μην έχει την ίδια θλιβερή εικόνα με το Πάσχα του 2020.

Όπως όλα δείχνουν την επόμενη Παρασκευή θα μπορούν να εισέλθουν 1 πιστός ανα 25 τ.μ. με ανώτερο όριο τα 20 άτομα ανα ναό. Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχη στις ακολουθίες θα είναι η χρήση της μάσκας ΚΝ-95, ενώ οι ιερείς και οι ιεροψαλτες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid -test.

Θα πρέπει να τονιστεί οτι η Εκκλησία επιθυμεί την παρουσία 50 ατόμων ανάλογα με την έκταση του ναού  για τη μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση .Για τον Επιτάφιο έχει ζητήσει η περιφορά να γίνει γύρω από το ναό ενώ το “Δεύτε λάβετε φως’ να ακουστεί στο προαύλιο τηρουμένων  όλων των μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ