Αρχική » Πειραιώς: Η Εκκλησία μέσα στις σκιές των ανθρώπων κατεργάζεται Αγίους, είναι μήτρα Αγιότητος

Πειραιώς: Η Εκκλησία μέσα στις σκιές των ανθρώπων κατεργάζεται Αγίους, είναι μήτρα Αγιότητος

από christina

 

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά Ιερούργησε σήμερα Κυριακή Δ’ Νηστειών  ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την εις Διάκονον Χειροτονία του μοναχού π.Ιακώβου Γκιάτα.

Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο π.Ιάκωβος, αρκούμενος μόνο σε ευχαριστίες, εξέφρασε την καρδιακή του «ευγνωμοσύνη προς τον πανοικτίρμονα Τριαδικό Θεό» και ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Πειραιώς «για την πατρική αγάπη, το πνευματικό ενδιαφέρον, τις συμβουλές, την αρωγή και την εμπιστοσύνη» που του έδειξε.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα, Πρωτοπρεσβύτερο π.Βασίλειο Τσιμούρη, ο οποίος  «τον στήριξε στις δύσκολες στιγμές και τις μεγάλες αποφάσεις», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ άνθρωπο στη ζωή μου που να μην είχε κάτι καλό να προσφέρει σε εμένα. Έτσι είναι το έλεος του Θεού», κατέληξε.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλίασης υποδέχθηκε στην τοπική μας Εκκλησία τον νέο Διάκονο, ο οποίος έχει υπηρετήσει και στο αναλόγιο, αλλά και στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, παρουσιάζοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής.

«Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα, μεγάλης χαράς, πνευματικής ανατάσεως» και απερίγραπτης ευγνωμοσύνης στον Τριαδικό Θεό μας «για αυτή την μεγάλη δωρεά που επιδαψιλεύει» στην τοπική μας Εκκλησία, είπε ξεκινώντας τον επιστηρικτικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τονίζοντας παράλληλα πως ο π.Ιάκωβος εντάσσεται «στον Ιερό και αγωνιστικό κλήρο» της Εκκλησίας του Χριστού.

«Με την μοναχική σου κουρά έκανες ένα μεγάλο βήμα. Μια πράξη απεριγράπτου ηρωισμού και αυτοθυσίας» και από εκείνη την ώρα «είσαι πλέον εκείνος ο οποίος αναμένει διαρκώς τον Νυμφίο του Χριστό, αλλά και εκείνος ο οποίος έχει ήδη ανοίξει την καρδία του στον ερχόμενο Κύριο», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον π.Ιάκωβο, επισημαίνοντάς του πως ο Κύριος τον καθιστά Διάκονο της Εκκλησίας και από σήμερα, εκτός από τον πλούτο και τη δωρεά του μοναχικού σχήματος, «η χοϊκή σου ύπαρξη θα γίνεται το ταμιείο της Θείας υπάρξεως, της Θείας ζωής», αφού θα προσφέρεις το Σώμα και το αίμα του Κυρίου μας.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον σημερινό εορτάζοντα Άγιο Αντίπα, Επίσκοπο Περγάμου σημείωσε πως «αυτό το πρόσωπο σήμερα γίνεται ο μέντοράς σου, ο ποδηγέτης σου στο Μυστήριο της Ιερωσύνης», ενώ κάνοντας λόγο για τον Άγιο Ιωάννη, τον συγγραφέας της Κλίμακος που σήμερα μας προβάλλει η Εκκλησία μας και για όλους μας «αποτελεί τον γνώμονα, πυξίδα», τόνισε ότι και για τον π.Ιάκωβο θα πρέπει «να αποτελεί το εντρύφημά σου, τον οδηγό σου».

«Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ανέθεσες τη ζωή σου στον Όσιο Ιάκωβο τον ‘’με συγχωρείτε’’, τον οποίο όλοι μας γνωρίσαμε και του οποίου τις ευχές και την αγάπη απολαύσαμε και ο οποίος σήμερα παρίσταται εδώ ευχόμενος για εσένα», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «καθώς έλαβες το όνομά του, μας χάρισες τη δύναμη να κατανοήσουμε ότι αυτό είναι η Εκκλησία του Χριστού, αυτό είναι η αλήθεια του Θεού μέσα στις σκιές των ανθρώπων», «να κατεργάζεται Αγίους, να είναι μήτρα Αγιότητος».

Αφού επεσήμανε ότι Άγιος Ιάκωβος εξαγγέλλει το καινούριο που περιμένει ο κόσμος μέσα στην καθημερινότητά του, ευχόμενος στον π.Ιάκωβο κατέληξε λέγοντας: «Αδελφέ μου να εμπνέεσαι πάντοτε από τον Άγιό σου, να σε σκεπάζει και στο σώμα σου και στην ψυχή σου».

 

Εκκλησία της Ελλάδος 11.04.2021 – 15:45

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ