Αρχική » Σύρου για την υιοθέτηση από την Εκκλησία στοιχείων από τον Ιουδαϊσμό και τον Αρχαίο Ελληνισμό

Σύρου για την υιοθέτηση από την Εκκλησία στοιχείων από τον Ιουδαϊσμό και τον Αρχαίο Ελληνισμό

από christina

“Τα στοιχεία Ιουδαϊσμού  και Αρχαίου Ελληνισμού χρησιμοποιήθηκαν από τον Χριστιανισμό για τον νικηφόρο αγώνα της πνευματικής ζωής”

Στον μονόχωρο Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου του ολιγάνθρωπου χωριού Κάστρο της Σίφνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες το απόγευμα την Ακολουθία του Αγίου Ελαίου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Γεροντή και των ολίγων κατοίκων του χωριού, που προσήλθαν τηρούντες με προσοχή τα υγειονομικά μέτρα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην υιοθέτηση από την Εκκλησία υλικών στοιχείων από τον Ιουδαϊσμό και τον Αρχαίο Ελληνισμό, τα οποία προσέλαβε, εκχριστιάνισε, εξαγίασε και μετέφερε στην τελεστική πράξη των Μυστηρίων Της, όπως το ύδωρ, τα στέφανα, τα δακτυλίδια και το λάδι, το οποίο από ενισχυτικό της σωματικής δύναμης των αθλητών μετέτρεψε σε ενισχυτικό της ψυχικής δύναμης των πνευματικών αθλητών, των πιστών, για να αντιμετωπίζουν νικηφόρα και τον πνευματικό αγώνα προς την ηθική τελειότητα και τον καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ