Ανοικτό παραμένει το θέμα της μετακίνησης για το Πάσχα   με τις τελικές αποφάσεις  να αναμένονται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι ειδικοί θα δουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, με την κυβέρνηση να δείχνει την πρόθεσή της να επιτρέψει τις μετακινήσεις το Πάσχα διά στόματος Στέλιου Πέτσα.

Μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις αναφορικά με το τι θα ισχύσει τις ημέρες του Πάσχα θα ληφθούν κοντά στη Μεγάλη Εβδομάδα και πρόσθεσε: «Πάντως, 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα».

Οι κατηγορίες πολιτών που θα μπορούν να ταξιδέψουν το Πάσχα:

Αυτό που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς το Πάσχα για τρεις κατηγορίες πολιτών. Αυτοί θα είναι:

Οσοι κάνουν self test και είναι αρνητικοί. Θα πρέπει να το καταχωρούν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, και από εκεί θα εκδίδουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία θα δείχνουν σε τυχόν έλεγχο της αστυνομίας ή της τροχαίας.

Οσοι έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι είναι να επιτραπεί ελεύθερη μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Τέλος, μια ακόμη σκέψη είναι να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν αναρρώσει.

Από την πλευρά της η κυρία  Αθηνά Λινού μιλώντας στο iefimerida.gr τόνισε:

«Βεβαίως, θα έλεγα ναι στη μετακίνηση για το Πάσχα όχι με αυστηρό έλεγχο αλλά με ισχυρή ενημέρωση όσων ταξιδέψουν να γιορτάσουν σε εξωτερικούς χώρους και να συναντήσουν με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας όσο το δυνατόν λιγότερους ανθρώπους σε εσωτερικό χώρο. Θεμιτό θα ήταν όσοι ταξιδέψουν να υποβληθούν σε self test ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν νοσούν. Μ’ αυτό τον τρόπο θα πάρουν όλοι μία «ανάσα» και δε θα επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Αρκεί όλοι να προσέξουν» σχολίασε.