Αρχική » Για 4η φορά εκλέχθηκε ηγούμενος στη Μονή Επανωσήφη ο π. Βογιατζόγλου

Για 4η φορά εκλέχθηκε ηγούμενος στη Μονή Επανωσήφη ο π. Βογιατζόγλου

από kivotos
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 οι Πατέρες της Μονής Επανωσήφη στην Κρήτη με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρίου Ειρηναίου, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει η Μονή, επανεξέλεξαν παμψηφεί Ηγούμενο τον Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Βογιατζόγλου. Ο π. Βαρθολομαίος στην ηλικία των 47 ετών εκλέγεται για τέταρτη συνεχόμενη τετραετία Καθηγούμενος στον Επανωσήφη (μια πρωτιά στην ιστορία της Μονής) έχοντας την καθολική προτίμηση των Πατέρων εφόσον επί 31 ψηφισάντων έλαβε ισάριθμους ψήφους.
Ο ίδιος πτυχιούχος της Θεολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κύπρο, ευτύχισε να δει επί των ημερών της ηγουμενίας του, να αυξάνεται η αδελφότητα με την εισδοχή νέων ευσεβών και με ιδιαίτερη μόρφωση μοναχών.
Ο ίδιος μαζί με τους ηγουμενοσυμβούλους του, που αξίζει να σημειωθεί επί τρεις τετραετίες εκλέγονταν οι ίδιοι, τους Αρχιμ. Φιλόθεο Μαθιανάκη και Παΐσιο Λαρεντζάκη, μετέτρεψε το μοναστήρι σε ένα μεγάλο εργοτάξιο. Δεν υπάρχει γωνιά που να μην ανακαινίστηκε, κτίσμα που να μην αναστηλώθηκε.
Η πνευματικότητα και η εργατικότητά του εκτιμήθηκαν από τους πατέρες της Μονής οι οποίοι τον ανάδειξαν μοναδικό υποψήφιο και τον επανεξέλεξαν για τέταρτη φορά, αλλά και των κατοίκων των γύρω περιοχών, και όχι μόνο, οι οποίοι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με το Μοναστήρι του Επανωσήφη. Συνοδοιπόρους του στη νέα τετραετία εξέλεξαν ως ηγουμενοσυμβούλους τους Αρχιμ. Θεοφύλακτο Μηλιαράκη και Διονύσιο Κασιμάτη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ