Αρχική » Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο εμβολιασμός είναι ένα απόλυτο μέσο αποφυγής της πανδημίας»

Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο εμβολιασμός είναι ένα απόλυτο μέσο αποφυγής της πανδημίας»

από christina
 
«Ο εμβολιασμός είναι ένα απόλυτο μέσο αποφυγής της πανδημίας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

 

«Ο εμβολιασμός είναι ένα απόλυτο μέσο αποφυγής της πανδημίας» ο  Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε πως: «Θα περίμενα από την Ευρώπη μας να έχει πολύ περισσότερο επιτάχυνση στο θέμα του εμβολιασμού των πολιτών της. Θεωρώ ότι άργησε η Ευρώπη μας. Θα έπρεπε ήδη τρεις μήνες τώρα μετά από αυτή την έναρξη να είχε τελειώσει ο εμβολιασμός όλων των ευρωπαίων κατοίκων και πολιτών, οπότε να έχουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας της κοινότητος απέναντι στην πανδημία».

«Πρέπει να πω ότι οι παρενέργειες είναι πολύ ελάχιστες σε σχέση με το γεγονός της διασφαλίσεως από την τραγικότητα της πανδημίας αυτής και τα αποτελέσματά της τα θανατηφόρα και επομένως όλοι πρέπει να αποδεχθούν τα πορίσματα της επιστήμης στον τομέα αυτό. Όλα τα άλλα, οι τερατολογίες που ακούγονται, οι συνωμοσιολογίες κλπ, σεβαστά μεν γιατί σεβόμαστε την ελευθερία κάθε ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δυστυχώς είναι εντελώς έωλα και ανεπέρειστα, ευτυχώς για εμάς βέβαια, δυστυχώς για εκείνους που τα λένε» συμπλήρωσε ο κ. Σεραφείμ.

Eρωτηθείς ο Σεβασμιώτατος τι θα πράξει η Εκκλησία αν η Επιτροπή μείνει στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και το Μ. Σάββατο για την Ανάσταση, απάντησε ότι την προσεχή εβδομάδα συνέρχεται η ΔΙΣ για αυτό το ζήτημα και θα συνεκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση, ώστε με αίσθημα ευθύνης και αγάπης να αποφασίσουν.

«Το να διακονεί κανείς τον άνθρωπο είναι η υψίστη απόδειξη της αγάπης» – πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

«Και ο Επιτάφιος και η Ανάσταση γίνονται σε ανοιχτούς χώρους και επομένως υπάρχει η δυνατότητα να τηρηθούν όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα» – υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ