Αρχική » Για την μητρόπολη Καλαβρύτων δεν υπάρχει Οικουμενικό Πατριαρχείο; Σύμπτωση ή…

Για την μητρόπολη Καλαβρύτων δεν υπάρχει Οικουμενικό Πατριαρχείο; Σύμπτωση ή…

από christina

Την ώρα που συγκροτούνται συμμαχίες κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την προτροπή και καθοδήγηση της Μόσχας  , η μητρόπολη Καλαβρύτων σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρεται σε Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως  όπως ακριβώς θέλουν να το  ονομάζουν  οι εχθροί του Φαναρίου.

Την ώρα που συγκροτούνται συμμαχίες κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την προτροπή και καθοδήγηση της Μόσχας  , η μητρόπολη Καλαβρύτων σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρεται σε Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως  όπως ακριβώς θέλουν να το  ονομάζουν  οι εχθροί του Φαναρίου.

Για τον λόγο αυτό εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, μητροπολίτη Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ως εκπροσωπου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως! Πιθανόν η αναφορά αυτή να έγινε από λάθος αλλά οι εποχές είναι …πονηρές. 

Ο μητροπολίτης κ. Ιωσήφ εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην εξόδιο ακολουθία του εθνικού ευεργέτη, Ιάκωβο Τσούνη, ο οποίος δώρισε όλη του την περιουσία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας όμως ανέφερε ότι “Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως”. Είναι γνώστης ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος για την αναφορά αυτή; Έγινε σκόπιμα ή διέφυγε της προσοχής του συντάκτη;

Στην τελετή συμμετείχαν επίσης ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, που τον συνέδεε στενή προσωπική φιλία με τον μακαριστό ευπατριδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ