Αρχική » Σιδηροκάστρου Μακάριος: ”Να μην επιζητούμε πρωτοκαθεδρίες, τιμές και αξιώματα”

Σιδηροκάστρου Μακάριος: ”Να μην επιζητούμε πρωτοκαθεδρίες, τιμές και αξιώματα”

από christina

 

Στον Ιερό ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγαλοχωρίου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο την Ε’ Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

 
Στον Ιερό ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγαλοχωρίου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο την Ε’ Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τελέστηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια όλων και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ορμώμενος από την ευαγγελική περικοπή, προέτρεψε τους Χριστιανούς να μην επιζητούν πρωτοκαθεδρίες στη ζωή τους και επαίνους και τιμές και αξιώματα.

Διότι τελικά αυτό που καταξιώνει τον άνθρωπο στα μάτια του Θεού και στις συνειδήσεις των υπολοίπων είναι η προσωπικότητά του και η αυτοθυσία του για τον διπλανό του.

Αυτό ακριβώς επεδίωξαν και οι ένδοξοι πρόγονοι μας που θυσίασαν τη ζωή τους για να μας χαρίσουν την ελευθερία, έτσι ώστε το παράδειγμά τους να μένει φωτεινό μέχρι τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από το ηρωικό 1821.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία του Βαλτερού και στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος για να χοροστατήσει κατά τον τελευταίο κατανυκτικό Εσπερινό.

Με πρωτοβουλία του εφημερίου του Ναού τελέστηκε και τρισάγιο για όλους τους ήρωες της Επανάστασης του 21 και μίλησε κατάλληλα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωάννης Καλαϊτζής με λόγο μεστό πνευματικού και εθνικού περιεχομένου. 

Ακολούθησε και εκδήλωση με τραγούδια που απέδωσε η εκκλησιαστική χορωδία του Ιερού Ναού που διευθύνει ο Διονύσης Βαφειάδης.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του Ιερού Ναού, έτσι ώστε να συμμετέχουν και να την παρακολουθήσουν όλοι οι ενορίτες από τα σπίτια τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ