Αρχική » Η Εκκλησία και η τήρηση των μέτρων

Η Εκκλησία και η τήρηση των μέτρων

από christina

Συνεδριάζει η ΔΙΣ αύριο προκειμένου να αποφασίσει , εκτός των άλλων , και τι θα ζητήσει από την κυβέρνηση για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Συνεδριάζει η ΔΙΣ αύριο προκειμένου να αποφασίσει , εκτός των άλλων , και τι θα ζητήσει από την κυβέρνηση για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Στο μεταξύ όμως , σύμφωνα με πληροφορίες , στους περισσότερους ναούς στις μεγάλες πόλεις γίνεται σε κάθε Λειτουργία και ένα μικρό πάρτι με τους ιερείς να ζητούν μεν την τήρηση των μέτρων αλλά να «βάζουν»  τριπλάσια άτομα από όσα επιτρέπονται.

Στη Δυτική Αττική υπάρχει εκκλησία η οποία αντί για 20 άτομα είχε 78! Αυτό γίνεται παντού πολλές φορές χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των μητροπολιτών.Ως προς το Πάσχα η κατάσταση παραμένει θολή  με τον Γεραπετρίτη και την Εκκλησία να αναζητούν τη χρυσή τομή .Η Εκκλησία έχει ζητήσει  ένα άτομο ανά 15 τ.μ  και μέγιστο αριθμό τα 100 στους μεγάλους ναούς.Αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων με αποστάσεις 2 μέτρων , λιτή περιφορά του Επιταφίου και χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.

Σε ο,τι αφορά τις μετακινήσεις το Πάσχα , ίσως επιτραπούν μερικές υπό προϋποθέσεις αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Ανεξάρτητα από αυτό η Εκκλησία επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των πιστών  και ήδη αυτό το έχει διαμηνύσει προς την κυβέρνηση η οποία επισήμως έχει ζητήσει την στηριξή της για τους εμβολιασμούς. Και ήδη πολλοί μητροπολίτες τάσσονται καθημερινά δημοσίως  υπέρ , εκφράζοντας όμως την άποψη ότι θα πρέπει  και η κυβέρνηση να σεβαστεί την αγωνία των πιστών για να γιορτάσουν  τις άγιες μέρες.

 

Προς το παρόν  και μέχρι την έκδοση του νέου ΦΕΚ η ναοί θα λειτουργούν με ελάχιστους πιστούς και αυτό ενοχλεί καθώς όλοι βλέπουν το τι γίνεται κάθε βράδυ στις πλατείες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ