Αρχική » Εξοπλισμό για τα Γηροκομεία χορήγησε η Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Εξοπλισμό για τα Γηροκομεία χορήγησε η Μητρόπολη Κεφαλληνίας

από kivotos

Σε σημαντική χορηγία προς το Δήμο Κεφαλλονιάς προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, μέσω του ίδιου του Μητροπολίτη της, κ. Δημητρίου. Συγκεκριμένα προσέφερε εξοπλισμό για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου και το Γηροκομείο Ληξουρίου, ο οποίος έφτασε στο νησί  από την Γερμανία, με μέριμνα της Ελληνικής Ορθοδόξου Ενορίας Ροϊτλινγκεν Τυβίγγης.

Το παρόν στην παράδοση σε χώρο του νέου Γηροκομείου Αργοστολίου, έδωσαν ο Μητροπολίτης του νησιού κ. Δημήτριος, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Γεράσιμος Αποστολάτος και ο Διευθυντής του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Διονύσης Ραζής.

Ο εξοπλισμός περιελάμβανε 26 φωτιστικά για κρεβάτια τροφίμων, 2 σύγχρονα ηλεκτρικά αναπηρικά καρότσια, 19 καροτσάκια πι, 32 ειδικά τραπεζάκια/κομοδίνα, 67 πολυθρόνες, 18 τετράγωνα τραπέζια, 1 μακρόστενο τραπέζι, 1 μικρό ψυγείο, 12 καροτσάκια μπάνιου και 4 αναπηρικά καροτσάκια – ανυψωτικά.

Πρόκειται για μια κίνηση που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το ανθρώπινο πρόσωπο της Εκκλησίας μας, αλλά και την ετοιμότητα του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Δημήτριος ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου Γηροκομείου Αργοστολίου και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα νέα κτίρια που κατασκευάζονται και τους σύγχρονους χώρους τους.



Πηγή: e-kefalonia.ne

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ