Το αγωνίζεσθαι προετοιμασία για τη ζωή τόνισε ο Σεβασμιώτατος

Ο ΣΕΓΑΣ βράβευσε τoν Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Ευγένιο για τη στήριξή του στον αθλητισμό

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, 14:54

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

Tον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο βράβευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) για την έμπρακτη στήριξη της αθλούμενης νεολαίας από την Μητρόπολη, όπως είναι η διοργάνωση κάθε χρόνο των Παγκρήτιων αγώνων στίβου «Νεστόρεια» στην Ιεράπετρα και του «Γύρου Σητείας», που εντάσσονται στο πλαίσιο των πανελληνίων αγώνων δρόμου «Γύροι πόλεων».

Η εκδήλωση βραβεύσεων των φορέων που στηρίζουν τον κλασσικό αθλητισμό στην ελληνική περιφέρεια, των αθλητών που διακρίθηκαν στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς, προπονητών και διοικητικών παραγόντων-εκπροσώπων των σωματείων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Κων. Παναγόπουλου, του γενικού γραμματέα και πρώην Προέδρου κ. Βασ. Σεβαστή των λοιπών στελεχών του Συνδέσμου.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, ευχαρίστησε κατ᾿ ιδίαν τους διοργανωτές για τη βράβευση, σημειώνοντας την ωφέλεια του Αθλητισμού για την καλλιέργεια ισορροπημένων προσωπικοτήτων και τη διάδοση του αγωνιστικού πνεύματος που είναι απαραίτητο για να ανταπεξέλθει ο άνθρωπος στον δύσκολο στίβο της ζωής και να ολοκληρωθεί, αφού «γυμναστήριον αρετής όλος ο κόσμος γίνεται και ψυχών λογικών διδασκαλείον και θεογνωσίας παιδευτήριον» (Μέγας Βασίλειος, Εξαήμ. 1,6).

Πηγή: www.cretalive.gr

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ