Αρχική » Δακρύζει 7 μήνες η εικόνα της Παρηγορήτριας

Δακρύζει 7 μήνες η εικόνα της Παρηγορήτριας

από christina

 

 

Με δέος αλλά και φόβο για τα δάκρυα της Παναγίας της Παρηγορήτριας, πλήθος κόσμου συνεχίζει να προσέρχεται εδώ και επτά μήνες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα. Ένα συνεχόμενο θαύμα που ξεκίνησε ανήμερα της εορτής για το Γενέθλιο της Θεοτόκου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 
Με δέος αλλά και φόβο για τα δάκρυα της Παναγίας της Παρηγορήτριας, πλήθος κόσμου συνεχίζει να προσέρχεται εδώ και επτά μήνες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα. Ένα συνεχόμενο θαύμα που ξεκίνησε ανήμερα της εορτής για το Γενέθλιο της Θεοτόκου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου του 2020 όταν πιστοί που βρίσκονταν στο ναό για τη Θεία Λειτουργία είδαν να δακρύζει η εικόνα της Παναγίας. Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, το θαυμαστό γεγονός παρατήρησε πρώτη η νεωκόρος της εκκλησίας, η οποία αμέσως πήγε προς το Ιερό και είπε στους ιερείς πως κάτι περίεργο συμβαίνει με την εικόνα. Όσοι πιστοί βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ναό έγιναν μάρτυρες του θαυμαστού γεγονότος και γρήγορα η είδηση έγινε γνωστή και από την επομένη πλήθος πιστών κατέφθανε στο ναό. Και η εικόνα δεν σταματούσε να δακρύζει. Πολλοί πιστοί κάνουν λόγο για θαύμα, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν το φόβο τους καθώς, όπως λένε, τα δάκρυά της ήταν τόσο εμφανή, που προκαλούσαν ανατριχίλα, ενώ προσθέτουν ότι κάθε φορά που δακρύζει η Παναγία, κάτι κακό ακολουθεί.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, αυτή που θέλει την Παναγία την Παρηγορήτρια να μας στέλνει ένα μήνυμα «ότι αυτές τις δύσκολες ώρες θα βρίσκεται κοντά μας». Πιστοί από κάθε περιοχή της Αττικής φθάνουν καθημερινά στο ναό, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα για την πανδημία και περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους, ώστε να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα, να ανάψουν κερί, μία λαμπάδα και να εκπληρώσουν το τάμα τους. Τα δάκρυά της έγιναν φάρμακο για τους ασθενείς και βάλσαμο γα τις ψυχές όλων των άλλων. Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για θαύματα με δικούς τους ανθρώπους που έγιναν καλά όταν τους «σταύρωσαν» με τα δάκρυα της Θεοτόκου.

Θεραπεύτηκε κοριτσάκι

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της εν ενεργεία αστυνομικού που πήγε την άρρωστη 2 ετών κόρη της να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παρηγορήτριας Βύρωνα. Στο γραπτό μήνυμα που έστειλε στο Εκκλησία online, η 43χρονη Αφροδίτη Μαντά από τον Άλιμο αναφέρει πώς θεραπεύθηκε η 2χρονη κόρη. «Η Άννα Μαρία είναι 2 ετών και υποφέρει από ρετινοβλάστωμα, μια σπάνια ασθένεια, σαν όγκος της παιδικής ηλικίας που αναπτύσσεται στον αμφιβληστροειδή. Οι γιατροί μας είπαν πως η συχνότητα εμφάνισής του είναι 1 σε 15.000-20.000 γεννήσεις. Είχαμε κάνει πολλές εξετάσεις (μαγνητική τομογραφία της περιοχής του οφθαλμού, αξονική τομογραφία κ.λπ.), ενώ οι γιατροί τόνιζαν πως πρέπει οπωσδήποτε να δούμε αν ο όγκος είναι περιορισμένος μέσα στο μάτι ή αν έχει επεκταθεί και έξω από το μάτι.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε θεραπεία (θεραπεία με laser) μιας και οι γιατροί επέμεναν πως πρέπει να αποκτήσουμε τον έλεγχο της ασθένειας και να αφαιρεθεί σχετικά νωρίς. Την Τρίτη πριν την εγχείρηση προσκυνήσαμε στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνα την εικόνα της Παναγίας Παρηγορήτριας. Ένιωθα τα δάκρυά μου να ενώνονται με εκείνα της Παναγίας μας. Την παρακαλούσα για το παιδάκι μου να μην υποφέρει και να πάνε όλα καλά.

Την ημέρα της επέμβασης αφού εξετάστηκε το παιδί μας είπαν πως η κλινική της εικόνα είναι πολύ καλύτερη και ίσως να μη προχωρήσουμε με laser αλλά με μια ελαφρά εκπυρήνιση του όγκου (λένε ότι είναι κάτι συνηθισμένο). Η επέμβαση τελικά πέτυχε και μας διαβεβαίωσαν πως θα εξαφανισθεί πλήρως αν και υπάρχει μια πιθανότητα να δημιουργηθεί προδιάθεση για άλλου τύπου καρκίνου το όποιο όμως θα παρακολουθούμε συστηματικά».

 

Το κάλεσμα του Ιερού Ναού

Όπως αναφέρεται και σε χθεσινή ανακοίνωση του Ιερού Ναού, καθημερινά εδώ και επτά μήνες προσέρχονται πιστοί να γευθούν τη Θεία Χάρη της. «Καθημερινά καταγράφονται οι μαρτυρίες και οι πληροφορίες των προσκυνητών στη Χάρη της για την σωτήρια και λυτρωτική ανταπόδοση στα αιτήματά τους, υπέρ υγείας και ιάσεως των εν ασθενεία ευρισκομένων, κατά των παντοειδών πειρασμών, υπέρ της απαλλαγής των “βασάνων” τους, υπέρ ενισχύσεως των έργων τους, υπέρ ανασυγκροτήσεως των ψυχικά συντετριμμένων, υπέρ ευοδώσεως και ολοκληρώσεως του έργου τους, υπέρ ελέους και φωτισμού τους, υπέρ των δοκιμαζομένων και ταλαιπωρημένων. Για όσους έχουν την πρόθεση να ανταποκριθούν στο παρηγορητικό κάλεσμά της ο Ιερός Ναός είναι επισκέψιμος από το πρωί στις 9 έως και τις 8 το βράδυ καθημερινά ενώ η Ιερά Παράκληση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος τελείται στις 11 το πρωί. Κατά τη ρόδινη και γλυκύτατη περίοδο του Πεντηκοσταρίου ήτοι από 03/05/2021 έως 19/06/2021, θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να δίδουν ονόματα για μνημόνευση Υπέρ Υγείας και Υπέρ Αναπαύσεως».

 

 


Πηγή: On time

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ