Αρχική » Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Στα σκαριά ο νέος καταστατικός χάρτης

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Στα σκαριά ο νέος καταστατικός χάρτης

από christina
 

 

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την κατάρτιση του νέου καταστατικού χάρτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την κατάρτιση του νέου καταστατικού χάρτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνέστησε συμβουλευτική επιτροπή που έχει σκοπό τη συγκέντρωση ιδεών, σκέψεων και προτάσεων από όλα τα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για το νέο καταστατικό χάρτη και εν γένει για τη μελλοντική πορεία της Εκκλησίας μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πρόεδροι της επιτροπής αναλαμβάνουν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και ο ‘Αρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μιχαήλ Ψαρός, ενώ σε αυτήν εκπροσωπείται το σύνολο της Εκκλησίας μας και πιο συγκεκριμένα ιεράρχες, εκπρόσωποι όλων των Μητροπόλεων, γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό -πρόκειται για το νέο σώμα που συνέστησε ο Αρχιεπίσκοπος-, μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί, θεολόγοι, ακαδημαϊκοί και άλλα διακεκριμένα μέλη της Ομογένειάς μας.

«Το κύριο έργο της συμβουλευτικής επιτροπής, σημειώνει ο κ. Ψαρός, είναι η διαμόρφωση μιας σειράς προτάσεων για τη βελτίωση της οργάνωσης και της διοίκησης της Εκκλησίας μας στην Αμερική, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες του μέλλοντος». Όπως τονίζει, «εφόσον ο ισχύων καταστατικός χάρτης έχει ανακληθεί με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η διατήρηση του υπάρχοντος status quo δεν αποτελεί επιλογή μας. Άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα συνεχίσει τη λειτουργία της ως νομική οντότητα εφαρμόζοντας τους κανονισμούς της».

Μετά το πέρας των εργασιών της συμβουλευτικής επιτροπής, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συστήσει μικτή επιτροπή από εκπροσώπους του και εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με στόχο την τελική κατάρτιση του νέου καταστατικού χάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ