Αρχική » Σητείας: “Θα κάνω την πρώτη δόση του εμβολίου, πρέπει να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ανοσία”

Σητείας: “Θα κάνω την πρώτη δόση του εμβολίου, πρέπει να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ανοσία”

από christina

 

Kαλεσμένοι στο web tv του fonien.gr στην εκπομπή Εδώ ζούμε με τον Θάνο Κορομπύλια και τον Νίκο Μουρτζάκη  το απόγευμα της Παρασκευής 23 Απριλίου υπήρξαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Αναλύοντας αρκετά θέματα της επικαιρότητας που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, η συζήτηση στράφηκε στο θέμα των εμβολιασμών με τον Θάνο Κορομπύλια να απευθύνει ερώτηση στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο για το πως αντιμετωπίζει η Εκκλησία τον εμβολιασμό.

“Συνεννοούμαστε με τους γιατρούς μας, όμως προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να εμβολιαστούμε, εγώ θα κάνω αύριο   (σήμερα) την πρώτη δόση του εμβολίου γιατί ανήκω στις ομάδες υψηλού κινδύνου, έχω διαβήτη“, απάντησε ο καλεσμένος της εκπομπής.

Στη συνέχεια δήλωσε πως “υπάρχει σύγχυση και παραπληροφόρηση του κόσμου από τα διάφορα ρεπορτάζ περί εμβολιασμού, όλα τα εμβόλια, μία ασπιρίνη ακόμη και ένα χάπι έχει παρενέργειες, αλλά ότι και να γίνει πρέπει να ρωτάμε τους γιατρούς μας και να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ανοσία”.

Μάλιστα σε ερώτηση του Νίκου Μουρτζάκη για το αν γνωρίζει ποιο εμβόλιο θα κάνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος απάντησε: “Θα κάνω το εμβόλιο της Pfizer αφού αυτό υπάρχει στο εμβολιαστικό κέντρο της Ιεράπετρας, αλλά και άλλης εταιρίας να υπήρχε εγώ θα το έκανα, δεν υπάρχει πρόβλημα”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ