Αρχική » Μόνο εμβολιασμένοι στον Ναό της Αναστάσεως για το Άγιο Φως!

Μόνο εμβολιασμένοι στον Ναό της Αναστάσεως για το Άγιο Φως!

από christina

 

 
Το Πατριαρχείο  Iεροσολύμων δίνει την άδεια  κατά την τελετή  αφής του Αγίου Φωρός να παραβρίσκονται στον Ναό της Αναστάσεως μόνο εμβολιασμένοι Αραβόφωνοι.

 

Το Πατριαρχείο  Iεροσολύμων δίνει την άδεια  κατά την τελετή  αφής του Αγίου Φωρός να παραβρίσκονται στον Ναό της Αναστάσεως μόνο εμβολιασμένοι Αραβόφωνοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

Η ιστοσελίς του Πατριαρχείου ανακοινώνει ότι όσοι εκ των τέκνων του Αραβοφώνου ποιμνίου αυτού εξ Ιεροσολύμων και των κατεχομένων περιοχών, Ιερείς, Επίτροποι ή και πιστοί, επιθυμούν να προσέλθουν εις την τελετήν του Αγίου Φωτός το Μέγα Σάββατον, οφείλουν να προσέλθουν την ημέραν ταύτην μεταξύ 9.00 και 11.00 π.μ. ώραν εις την Νέαν Πύλην και εκείθεν παρά της Αστυνομίας και εκπροσώπων του Πατριαρχείου θα λάβουν την έγκρισιν να εισέλθουν, οι μεν εμβολιασμένοι εις τον Ναόν της Αναστάσεως, οι δε μη εμβολιασμένοι να μείνουν εις το Κεντρικόν Μοναστήριον επί των δωμάτων του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

11 χώρες που στέλνουν αεροπλάνα 

Στο μεταξύ παρόλο που το αεροδρόμιο Ben Gurion παραμένει κλειστό λόγω περιορισμών του COVID, το Ισραήλ θα επιτρέψει σε πολλές χώρες να στείλουν αντιπροσωπείες για να παραλάβουν το Άγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο.

«Αυτές οι χώρες είναι η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Ρουμανία, η Ελλάδα, η Γεωργία, η Πολωνία και το Καζακστάν», ανακοίνωσε η Sharon Regev, διευθύντρια του Τμήματος Παγκόσμιων Θρησκευμάτων του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με αυτήν, το Υπουργείο Εξωτερικών προετοιμάζεται για αυτό «για πολλές εβδομάδες». Ειδικοί απεσταλμένοι θα παραδώσουν επίσης το Άγιο Φως στις χριστιανικές κοινότητες του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας, σημείωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 2.500 πιστοί θα μπορούν να παρευρεθούν στην τελετή Αφής φέτος, με απόδειξη εμβολιασμού!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ