Στο περιθώριο των ημερών και εφ΄όσον όλα με την πανδημία κυλήσουν ομαλά τον ερχόμενο Οκτώβριο θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των  νέων μητροπολιτών στις  μητροπόλεις  Καστορίας, Κιλκισίου και Λαγκαδά 

 

Στο περιθώριο των ημερών και εφ΄όσον όλα με την πανδημία κυλήσουν ομαλά τον ερχόμενο Οκτώβριο θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των  νέων μητροπολιτών στις  μητροπόλεις  Καστορίας, Κιλκισίου και Λαγκαδά . Ήδη και για τους τρείς μητροπόλεις  υπάρχει έντονη κινητικότητα καθώς Αρχιερείς εν ενεργεία προσπαθούν να προωθήσουν δικά τους πρόσωπα. Ωστόσο πρόκειται για μητροπόλεις των Νέων χωρών   για τις οποίες έχει λόγο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αυτό όμως είναι  το τελευταίο που απασχολεί τον Ιερώνυμο   ο οποίος αυτό που επιθυμεί σε περίοδο πανδημίας είναι  η όλη εκλογική διαδικασία να συνδεθεί με ίντριγκες και παρεμβάσεις πολιτικών  των τριών περιοχών .

Είναι από τις  λίγες φορές όπου η Ιερά Σύνοδος θα κληθεί να εκλέξει σε μία συνεδρίαση τρείς νέους μητροπολίτες  σε μητροπόλεις οι οποίες μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα "προβεβλημένες" αλλά έχουν παίξει σημαντικό ρόλο  και στις τρείς περιοχές.

Οι νέοι μητροπολίτες θα αντικαταστήσουν τους μακαριστούς Ιωάννη ( Λαγκαδά) ο οποίος εκοιμήθη από κορωνοϊό  στις 15 Νοεμβρίου 2020, Σεραφείμ (Καστοριά) επίσης από επιπλοκές λόγω του ιού στις 29Δεκμβρίου 2020  και Εμμανουήλ ( Κιλκισίου) από σοβαρά προβλήματα υγείας την 1η Μαρτίου 2021.