Αρχική » Στον Λευκό Οίκο ο Βαρθολομαίος

Στον Λευκό Οίκο ο Βαρθολομαίος

από christina

 

Τον Λευκό Όικο θα επισκεφτεί τον Οκτώβριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος .Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μιλώντας, χθες, στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.Στην ίδια εκδήλωση ο Ιεράρχης κάλεσε την Άγκυρα να επανεξετάσει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Η χρήση του απαράδεκτου επιχειρήματος του δικαίου του κατακτητή με την εικόνα του πρώτου ιμάμη μες την Αγία Σοφία να κρατάει το σπαθί, είναι εντελώς παρωχημένα, ανήκουν σε άλλες εποχές» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας, στο πλαίσιο που έγινε, ήταν φορτισμένη με αδικία κι επιθετικότητα που όπως σημείωσε «σε νηφάλιες και ήρεμες περιόδους για την περιοχή, η Τουρκία δε θα το έκανε αυτό αν σκεπτόταν πιο λογικά” ανέφερε.

Ο κ. Ελπιδοφόρος  μάλιστα αναρωτήθηκε αν επιστρέφουμε στην προ-δημοκρατική Τουρκία και την κάλεσε την Άγκυρα να αναθεωρήσει την απόφασή της. «Είναι όλα αυτά πολύ ανησυχητικά κ μας πλήγωσαν βαθιά. Περιμένω από την Τουρκία, όταν θα έρθουν πιο νηφάλιες περίοδοι, να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση. Βλάπτεις τις σχέσεις με τους γείτονες κ με τους ίδιους της τους πολίτες».

Τέλος, ο αποκάλυψε πως σύντομα, προς το τέλος Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ