Αρχική » Kαθολικός Αρχιεπίσκοπος: Οι υπέρ της άμβλωσης δεν θα πρέπει να λαμβάνουν Θεία Κοινωνία

Kαθολικός Αρχιεπίσκοπος: Οι υπέρ της άμβλωσης δεν θα πρέπει να λαμβάνουν Θεία Κοινωνία

από christina

 

Να μην κοινωνούν όσες γυναίκες κάνουν άμβλωση ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών στην Αμερική.Ο Salvatore Cordileone, ο Αρχιεπίσκοπος της αμερικανικής πόλης του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, είπε σε μια ποιμαντική επιστολή ότι οι καθολικοί υπέρ της άμβλωσης δεν μπορούν να λάβουν το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

“Εάν βρεθείτε απρόθυμοι ή ανίκανοι να αποσύρετε την υποστήριξή σας στην άμβλωση, θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη της Θείας Κοινωνίας. Όταν άλλες δυνατότητες εξαντληθούν, ένας ιερέας μπορεί να καταφύγει στην επιλογή του προσωρινού αποκλεισμού στην Τράπεζα του Κυρίου ως έσχατη λύση” , αναφέρει η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Cordileone. Διευκρινίζει ότι θέλει να επισημάνει στους Ρ/Καθολικούς τη θεμελιώδη έννοια του «δικαιώματος στη ζωή για όλους τους ανθρώπους». Θέλει επίσης να επιστήσει την προσοχή στο νόημα του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας μέσα στη χριστιανική θρησκεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί επιτακτική ανάγκη να ζει κανείς σε αρμονία με την Καθολική διδασκαλία πριν μοιραστεί το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Αμερικανοί πολιτικοί όπως ο Joe Biden και η Nancy Pelosi υποστηρίζουν ανοιχτά την άμβλωση, αλλά ισχυρίζονται επίσης ότι είναι «καλοί Καθολικοί».

Να θυμίσουμε οτι τον Μάιο του 2019 ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν ιδιαίτερα σκληρός με όσες κάνουν άμβλωση.

Παραλληλίζοντας την άμβλωση με τη δράση ενός πληρωμένου δολοφόνου, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας παρότρυνε σήμερα την ιατρική κοινότητα και τους καθολικούς ιερείς να υποστηρίζουν τις οικογένειες ώστε να ολοκληρώνεται η κύηση ακόμα και των βρεφών με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Μιλώντας στο συνέδριο κατά των αμβλώσεων, του οποίου χορηγός είναι το ίδιο το Βατικανό, ο Αργεντινός Παπάς υποστήριξε ότι οι αμβλώσεις δεν είναι θρησκευτικό ζήτημα αλλά ανθρωπιστικό. «Είναι νόμιμο να πετάμε μια ζωή για να λύσουμε ένα πρόβλημα; Είναι θεμιτό να προσλαμβάνουμε έναν πληρωμένο εκτελεστή για να λύσουμε ένα πρόβλημα;» αναρωτήθηκε ο  Φραγκίσκος, αποκηρύσσοντας τις αποφάσεις των γονιών για άμβλωση, που βασίζονται σε προγεννητικούς ελέγχους. 

 

Κατά τον ίδιο, κανένα ανθρώπινο πλάσμα δεν είναι «ασύμβατο με τη ζωή». Όπως πρόσθεσε, ακόμα και τα μωρά που πρόκειται να πεθάνουν στη γέννα ή λίγο αργότερα, δικαιούνται να λάβουν ιατρική φροντίδα στη μήτρα, τονίζοντας πως τα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν υποστήριξη ώστε να μην νιώθουν απομονωμένα ή τρομαγμένα. 

 

 

class=”aries_aspectRatio” v:shapes=”_x0000_i1025″>

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ