Αρχική » Υποδειγματικές Θείες Λειτουργίες ειδικά για μαθητές στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Υποδειγματικές Θείες Λειτουργίες ειδικά για μαθητές στη Μητρόπολη Δημητριάδος

από kivotos

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ενιαίου Λυκείου Αλμυρού και του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Βελεστίνου λειτούργησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Τετάρτη 17/2 και την Πέμπτη 18/2, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αλμυρού και στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βελεστίνου, αντίστοιχα.

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε και τις δυο ημέρες κατηχητική – υποδειγματική Θεία Λειτουργία, όπου στην μεν πρώτη ο Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός, στη δε δεύτερη ο θεολόγος καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας ανέλυσαν στα παιδιά τα βασικά σημεία της Θείας Λειτουργίας και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος μαζί με το αντίδωρο, διένειμε σε όλα τα παιδιά την Καινή Διαθήκη.

Η πρωτοβουλία της κατηχητικής – υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας, βρίσκει θερμή ανταπόκριση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Γι’ αυτό το λόγο, την τελευταία διετία, ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίνεται στις σχετικές προσκλήσεις, για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, φέροντας έτσι τα παιδιά σε γνωριμία με τον ανυπέρβλητο λειτουργικό πλούτο της Εκκλησίας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ