Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ενιαίου Λυκείου Αλμυρού και του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Βελεστίνου λειτούργησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Τετάρτη 17/2 και την Πέμπτη 18/2, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αλμυρού και στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βελεστίνου, αντίστοιχα.

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε και τις δυο ημέρες κατηχητική - υποδειγματική Θεία Λειτουργία, όπου στην μεν πρώτη ο Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός, στη δε δεύτερη ο θεολόγος καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας ανέλυσαν στα παιδιά τα βασικά σημεία της Θείας Λειτουργίας και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος μαζί με το αντίδωρο, διένειμε σε όλα τα παιδιά την Καινή Διαθήκη.

Η πρωτοβουλία της κατηχητικής - υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας, βρίσκει θερμή ανταπόκριση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Γι' αυτό το λόγο, την τελευταία διετία, ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίνεται στις σχετικές προσκλήσεις, για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, φέροντας έτσι τα παιδιά σε γνωριμία με τον ανυπέρβλητο λειτουργικό πλούτο της Εκκλησίας.