Αρχική » Kυθήρων Σεραφείμ: Κρίμα κι άδικο οι κληρικοί να δέχονται εκ των έσω διωγμούς

Kυθήρων Σεραφείμ: Κρίμα κι άδικο οι κληρικοί να δέχονται εκ των έσω διωγμούς

από christina

Άμεση ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ  σστην απόφαση που πήρε η Σύνοδος να εξετάσει τη στάση  που τήρησε κατά τον εορτασμότου Πάσχα.Σε επιστολή που έστειλε στη ΔΙΣ ααρακτηρίζει την απόφαση για Ανάσταση στις 9 “καινοφανή, καινοτόμο, αντιπαραδοσιακή, αντικανονική και αντιθεολογική”. 

Μετά την  απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εγκαλέσει τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας για όσα συνέβησαν το Πάσχα, ο Κυθήρων Σεραφείμ έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο με ημερομηνία 7 Μαϊου στην οποία εξηγεί τους λόγους που δεν είναι η δέουσα επιλογή η Ανάσταση στις 9. 

Παραπέμπει μάλιστα και σε προηγούμενες εγκυκλίους της ίδιας της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα και επικαλείται μεταξύ άλλων το ζήτημα της κατάλυσης της νηστείας. Μιλάει για αστοχίες και παρεκκλίσεις, για αγνόηση προγενέστερων Συνοδικών αποφάσεων, μιλάει ακόμη για παράβαση και του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, ενώ για την δικαιολογία της “κατ΄οικονομίαν” αποφάσεως τόνισε πως τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται μονάχα από την Ιεραρχία! 

Χαρακτηρίζει την απόφαση για Ανάσταση στις 9 “καινοφανή, καινοτόμο, αντιπαραδοσιακή, αντικανονική και αντιθεολογική”. 

Δηλώνει την θλίψη του για τις ποινές εναντίον ιερέων και σημειώνει: “είναι κρίμα κι άδικο οι κληρικοί μας να δέχονται εκ των έσω διωγμούς” και ζητάει αποφυγή και ματαίωση των διώξεων! 

Στο μεταξύ ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ.ιερώνυμος από τα Κύθηρα παρέιχε κάθε στήριξη στον κ.Σεραφείμ τον οποίο όπως  είπε τον χρειάζεται η Εκκλησία όπως και τον πρώην Καλαβρύτων κ.Αμβρόσιο.”Σας χρειαζόμαστε όπως και τον προκάτοχό μου Αμβρόσιο, γιατί κάποιοι προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν την πατρίδα μας” είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος από τα Κύθηρα απευθυνόμενος στον διωκόμενο εσχάτως από την Ιερά Σύνοδο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ! 

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαϊου 2021 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμο ιερά Μονή. 

Καυστικός και για την πανδημία και άλλα θέματα που αφορούν τον σύγχρονο Χριστιανό. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ