Αρχική » Κερκύρας : Με τα εμβόλια δεν μας σφραγίζουν με μικροτσίπ…

Κερκύρας : Με τα εμβόλια δεν μας σφραγίζουν με μικροτσίπ…

από christina

 

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος , παρά τις κατά καιρούς θέσεις που διατυπώνει  με εγκύκλιο προς  τους ιερείς της τοπικής Εκκλησίας  αναφέρεται στην ανάγκη τήρησης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η εγκύκλιος 

«Αναγκάζομαι να σας αποστείλω αυτή την εγκύκλιο διότι δυστυχώς έγιναν επώνυμες καταγγελίες και διαμαρτυρίες στην Ιερά Μητρόπολη από πιστούς, σχετικά με την συμπεριφορά σας και τις δημοσίως διατυπωθείσες θέσεις κάποιων ελάχιστων εξ υμών, οι οποίοι δυστυχώς δημιουργούν πρόβλημα στην τοπική Εκκλησία. Αναφέρομαι σε απόψεις και συμπεριφορές που αναφέρονται στην πανδημία του κορωνοιού. Δεν πρέπει να σκανδαλίζουμε τους ανθρώπους με τα «πιστεύω» μας. Εάν δεν πρόκειται για ζητήματα πίστεως, οφείλουμε να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιοι που συμφωνούν μαζί μας, υπάρχουν και άλλοι που διαφωνούν. Αυτό προκαλεί τραύμα στην ενότητα του σώματος της Εκκλησίας. Σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας ως πολίτης δικαιούται να έχει οποιαδήποτε άποψη, για την οποία βεβαίως είναι και υπεύθυνος. Δεν δικαιούται όμως να χρησιοποιεί την θέση του και την διακονία που του ανέθεσε η Εκκλησία για να δημιουργεί ρήγμα στους ανθρώπους.

Για τους λόγους αυτούς έρχομαι να σας επισημάνω τα εξής:

1. Η χρήση της μάσκας εντός των ιερών ναών είναι υποχρεωτική, για λόγους προστασίας των πιστών. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν από εμάς να συμβουλεύει και να διδάσκει το αντίθετο. Η προσωπική ευθύνη του καθε πιστού δεν αναιρεί την γενική γραμμή της Εκκλησίας μας.

2. Το ζήτημα του εμβολιασμού δεν είναι ζήτημα πνευματικό, αλλά ιατρικό. Δεν επιτρέπεται ιερείς να τρομοκρατούν τον λαό του Θεού διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες περί δήθεν σφραγίσματος των όσων κάνουν το εμβόλιο με μικροτσίπ ή ότι «ξεπουλούνε» οι εμβολιασθέντες την πίστη. Ούτε επιτρέπεται να μεταφέρονται άκριτα απόψεις ότι όσοι εμβολιάζονται κινδυνεύουν να πεθάνουν από το εμβόλιο. Ο κάθε πιστός έχει τον γιατρό του, τον οποίο μπορεί και πρέπει να συμβουλεύεται. Δεν μας όρισε κανένας ιατρούς σωμάτων, ούτε μας κατέστησε ειδικούς πάνω σε θέματα επιστημονικά.

3. Το κήρυγμα μας πρέπει να έχει περιεχόμενο Χριστοκεντρικό. Να μεταφέρει ελπίδα Αναστάσεως. Να είναι κήρυγμα μετανοίας. Δεν μπορεί να είναι κήρυγμα συνωμοσιολογικό και ιατρικό, ούτε κήρυγμα καταστροφολογικό. Οι άνθρωποι κινδυνεύουμε από τον πνευματικό θάνατο. Αυτός επέρχεται εξαιτίας της απουσίας αγάπης, της παραβιάσεως του νόμου του Θεού και του Ευαγγελίου, της πάσης φύσεως αμαρτίας. Έναντι αυτού οφείλουμε να παλεύουμε και όχι να κινδυνολογούμε για τυχόν σωματικό θάνατο, για τον οποίο αρμόδια να μας προστατέψει άχρι καιρού είναι η ιατρική επιστήμη, και πάντοτε η πρόνοια του Θεού.

Παρακαλώ λοιπόν το περιεχόμενο της εγκυκλίου να τηρηθεί απαρέγκλιτα και εν υπακοή, να δώσουμε βάρος στα πνευματικά μας καθήκοντα, να λειτουργήσουμε ενωτικά προς τον λαό μας και να βοηθήσουμε ώστε κατά άνθρωπον η πανδημία να ξεπεραστεί».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ