Στη χθεσθινή του  ομιλία , ο  Πάπας  Φραγκίσκος σημείωσε ότι το κρεσέντο του μίσους και της βίας σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ είναι μια σοβαρή πληγή για την αδελφότητα και την ειρηνική συνύπαρξη.

«Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλοί αθώοι πέθαναν συμπεριλαμβανομένων  παιδιών. Αυτό είναι τρομερό και απαράδεκτο. Ο θάνατός τους είναι ένα σημάδι ότι θέλουμε να καταστρέψουμε το μέλλον και όχι να το χτίσουμε» διεμήνυσε ο ποντίφικας χθες και ζήτησε «Στο όνομα του Θεού» να σταματήσει η μάχη και να συμφιλιωθούν Ισραήλ και Χαμάς.

Στην ομιλία του, ο Φραγκίσκος σημείωσε ότι «το κρεσέντο του μίσους και της βίας σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ είναι μια σοβαρή πληγή για την αδελφότητα και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των πολιτών, κάτι που θα είναι δύσκολο να θεραπευτεί αν δεν ξεκινήσουμε αμέσως έναν διάλογο. Αναρωτιέμαι: Πού θα οδηγήσει αυτό το μίσος και η εκδίκηση; Πιστεύουμε πραγματικά ότι χτίζουμε την ειρήνη καταστρέφοντας τον άλλο; (...) Στο όνομα του Θεού που έχει δημιουργήσει όλα τα ανθρώπινα όντα με ίσα σε δικαιώματα, καθήκοντα και αξιοπρέπεια, και που τους έχει καλέσει να ζήσουν μαζί ως αδελφοί και αδελφές, απευθύνω έκκληση για ηρεμία. Σε όσους είναι υπεύθυνοι, τους παροτρύνω να τερματίσουν τον ήχο των όπλων και να περπατήσουν στα μονοπάτια της ειρήνης, επίσης με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας».

«Ας προσευχηθούμε ασταμάτητα ώστε οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να βρουν το δρόμο για διάλογο και συγχώρεση, ώστε να μπορούν να είναι υπομονετικοί οικοδόμοι ειρήνης και δικαιοσύνης, ανοίγοντας, βήμα προς βήμα μια κοινή ελπίδα συνύπαρξης ως αδελφοί και αδελφές. Ας προσευχηθούμε για τα θύματα, ειδικά τα παιδιά».

Πριν από την απαγγελία της προσευχής, ο Φραγκίσκος μίλησε για την Ανάληψη, η οποία γιορτάστηκε χθες σε πολλές χώρες, και τόνισε ότι «πρέπει να χαρούμε που βλέπουμε τον Ιησού να ανεβαίνει στον ουρανό» επειδή «η Ανάληψη ολοκληρώνει την αποστολή του Ιησού ανάμεσά μας (...) Είναι ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει στον παράδεισο επειδή ο Ιησούς είναι πραγματικός άνθρωπο και πραγματικός Θεός».