Η συμμορία, η οποία είχε κλέψει περισσότερα από 15 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (1,5 εκατομμύρια ευρώ), σπάζοντας τα σπίτια πολλών διασημοτήτων στην Τουρκία, συνελήφθη. Το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη διαρρήχθηκε το Νοέμβριο του 2019.

Έξι από τους οκτώ υπόπτους συνελήφθησαν, ενώ ο αρχηγός της συμμορίας, Ali Riza Ts, αναζητείται ακόμη. Η λεγόμενη συμμορία «Elite» είχε διεισδύσει σε περισσότερα από 14 σπίτια μέσα σε 2 μήνες, συμπεριλαμβανομένων αυτών από διάσημους ηθοποιούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Η συνολική λεία τους εκτιμάται σε 15 εκατομμύρια τουρκικές λιρέτες (1,5 εκατομμύρια ευρώ) όπως αναφέρεται από το ethnos.gr.

Η πρώτη τους διάρρηξη ήταν το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 16 Νοεμβρίου 2019. Η βοηθός του πατριάρχη, Ελενίτσα Σαριγιανοπούλου, είχε προειδοποιήσει την τουρκική αστυνομία όταν είδε το παράθυρο του καθιστικού σπασμένο και τα φώτα αναμμένα.

Η διάρρηξη έλαβε χώρα ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε σε μια κοινωνική εκδήλωση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι μασκοφόροι διαρρήκτες έψαξαν στους χώρους του σπιτιού χωρίς να κλέψουν κανένα αντικείμενο.