Αρχική » Εργασίες Συντήρησης στην μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου

Εργασίες Συντήρησης στην μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου

από christina

Τα πολλά χρόνια εκκλήσεων προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου εν τέλει έφεραν αποτέλεσμα. Έτσι, στην Μονή θα μεταβεί άμεσα ειδικό κλιμάκιο από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, προκειμένου να τεθούν άμεσα σε ισχύ οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών.

Παράλληλα με τη συντήρηση των τοιχογραφιών, ο Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης έρχεται στο νησί. Ο π. Σκαρτούλης ήδη από την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι ο νέος Ηγούμενος της Μονής.

Τούτων δοθέντων, η Μονή θα παραμένει ανοιχτή κάθε μέρα και κυρίως την Κυριακή, με σκοπό να ικανοποιείται το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: «Ευχή και προσευχή μας ο Αναστάς εκ νεκρών Κύριος Ιησούς Χριστός με τις πρεσβείες της Παναχράντου Μητρός Του να σκέπη το Μοναστήρι μας, να ευλογή τους εργαζομένους για την συντήρηση των τοιχογραφιών και να αγιάζη την ζωή και το έργο του νέου Ηγουμένου, επ’ ωφελεία των ευσεβών Χριστιανών μας και αγαθώ της Τοπικής μας Εκκλησίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ