Στο  πλευρό των τρανς τάσσονται με επιστολή ιερείς  της Εκκλησίας της Σουηδίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα ξαφνιάζοντας πολλούς.

“Πιστεύουμε σε μια Εκκλησία και έναν Θεό που υποδέχεται ανθρώπους πέρα ​​από την εξουσία, τα εθνικά όρια, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο και την ταυτότητα του φύλου” λέει μεγάλη ομάδα ιερέων  σε μια «προσωπική επιστολή προς εσάς που είστε τρανς».Η επιστολή δημοσιεύτηκε  στον ιστότοπο της επισκοπής του Västerås.

"Σας γράφουμε από μια Εκκλησία που είναι επίσης τρανς. Μια Εκκλησία αποτελείται από ανθρώπους. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Έχουμε υπαλλήλους, εκκλησιαστές, εκλεγμένους αντιπροσώπους, εθελοντές και άλλους ενορίτες που ορίζονται ως τρανς άνθρωποι. Η Εκκλησία αποτελείται επίσης από τρανς ανθρώπους. Επομένως, η Εκκλησία θα μπορούσε να περιγραφεί ως τρανς", γράφουν .

Την ίδια στιγμή εκφράζουν τη στηριξή τους για τις διακρίσεις που ζουν :

"Υποφέρετε από λόγια και πράξεις που παίρνουν την τροφή τους από μερικές από τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρωπότητας. Θρηνούμε ένα κίνημα δικαιωμάτων που βάλλεται. Εσείς, εγώ, όλοι χρειαζόμαστε έναν ευρύ φεμινισμό αλληλεγγύης που καταπολεμά τα στενά πρότυπα φύλου" αναφέρουν.

Και  η επιστολή καταλήγει :

“Πιστεύουμε σε μια εκκλησία και έναν Θεό που υποδέχεται ανθρώπους πέρα ​​από την εξουσία, τα εθνικά όρια, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο και την ταυτότητα του φύλου. Μια ανθρωπότητα σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, απολύτως καταπληκτική και άπειρη στην ποικιλομορφία της. Είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι καλό. Και ο Θεός είδε ότι ήταν καλό".