Αρχική » Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με μέλη του ΕΚΕΑ

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με μέλη του ΕΚΕΑ

από christina

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τα μέλη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα (Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΕΑ) και κ. Ηλία Πιτταρά (καθηγητή ιατρικής και μέλος του ΔΣ του ΕΚΕΑ). Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία.

Σε δηλώσεις τους, οι κ.κ. Κατσίβελας και Πιτταράς δήλωσαν:  «Γνωρίζουμε την ευαισθησία του Προκαθημένου της Ελληνικής Εκκλησίας για τα ιατρικά θέματα και ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης του αίματος, ώστε σήμερα το 70% των ενοριών να προσφέρουν αίμα. Επίσης, η Εκκλησία πάντοτε πρωτοστατεί σε ενέργειες διοργάνωσης εθελοντικής αιμοδοσίας. Καλεί τους πιστούς να ενημερωθούν γύρω από το θέμα αυτό και να δείξουν έμπρακτα, με τη συμμετοχή τους, την αγάπη τους και το σεβασμό τους για την ανθρώπινη ζωή και προτρέπει όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες πραγματοποιώντας με αυτό τον τρόπο μία ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και θυσίας προς τους συνανθρώπους μας».

Νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε επίσκεψη από την Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κα. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

 

 

Πηγή: romfea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ