Αρχική » Ρωσική Εκκλησία: Ο εμβολιασμός δεν είναι αμαρτία

Ρωσική Εκκλησία: Ο εμβολιασμός δεν είναι αμαρτία

από christina

 

Απαράδεκτο και αμαρτωλό να διαδίδονται ψευδείς διδασκαλίες που υποστηρίζουν ότι ο εμβολιασμός μοιάζει με την «υιοθέτηση της σφραγίδας του Αντίχριστου» υποστηρίζει το Πατριαρχείο Μόσχας .

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προσπάθησε να εξαλείψει τους φόβους όσων θεωρούν τον εμβολιασμό ως αμαρτωλή πράξη, αλλά άφησε σε κάθε άτομο την δυνατότητα επιλογής εάν θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή όχι.

“Είναι μια λανθασμένη άποψη ότι μια αρχική άρνηση εμβολιασμού θα μπορούσε να βασιστεί στην ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία. Είτε επιλέγοντας τον είτε αρνούμενοι, ο εμβολιασμός είναι  προσωπική απόφαση κάθε ατόμου, που προήλθε με βάση την προσωπική πεποίθηση, τη γνώση, την εμπειρία ζωής και τις πληροφορίες που ελήφθησαν από ιατρούς, επιστήμονες και εκείνους που ανέπτυξαν τα εμβόλια” λέει το τελικό έγγραφο μιας στρογγυλής τραπέζης εκ της Ακαδημίας Sretensky για το θέμα.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρακολούθησαν Επίσκοποι και ιερείς, επιστήμονες, γιατροί, δημόσιες προσωπικότητες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί ακτιβιστές.

Οι παρευρισκόμενοι θεωρούν απαράδεκτο και αμαρτωλό να διαδίδονται ψευδείς διδασκαλίες που υποστηρίζουν ότι ο εμβολιασμός μοιάζει με την «υιοθέτηση της σφραγίδας του Αντίχριστου», καθώς και θεωρίες συνωμοσίας για τον εμβολιασμό ως μυστική συνωμοσία ενάντια στην ανθρωπότητα με τα μικροτσίπ.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι η εκκλησία θεωρεί ανησυχητικό ότι ορισμένα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εμβολίων κορονοϊού, δημιουργήθηκαν με βλαστικά κύτταρα προερχόμενα από ανθρώπινα έμβρυα που ελήφθησαν ως αποτέλεσμα της άμβλωσης, ακόμα κι αν συνέβη πριν από μισό αιώνα ή νωρίτερα, και προτρέπει φαρμακευτικές εταιρείες να αναζητήσουν δυνατότητες χρήσης τεχνολογιών που αποκλείουν τη χρήση τέτοιων βλαστικών κυττάρων.

Ωστόσο, “ελλείψει προσιτής εναλλακτικής λύσης, δεδομένου του κινδύνου για την ανθρώπινη ζωή και υγεία που θέτει ο Covid-19, ένας ορθόδοξος χριστιανός που χρησιμοποιεί ένα εμβόλιο κορονοϊού το οποίο δημιουργήθηκε ή δοκιμάστηκε χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα ανθρώπινου εμβρύου δεν είναι συνένοχος στην αμαρτία”, αναφέρει το έγγραφο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ