Αρχική » Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στο Γκελεντζίκ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στο Γκελεντζίκ

από christina

Τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Γκελεντζίκ επισκέφθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκος Δένδιας στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Ρωσία. Ο Υπουργός νωρίτερα είχε συναντηθεί με την ελληνική ομογένεια.

Δείτε την ανάρτηση:

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Θα προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, να στείλουμε στην περιοχή δασκάλους και καθηγητές ελληνικών, έτσι ώστε όσοι και όσες θέλουν να έρχονται σε επαφή και με την ελληνική γλώσσα». Ενώ ανέφερε ακόμα ότι «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα στο Γκελεντζίκ, όπου αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Οι δεσμοί της Ελλάδας με την περιοχή αυτή, είναι δεσμοί 2.500 χρόνων».

Τον σημαντικό ρόλο της Ρωσίας στη δημιουργία του ελληνικού κράτους, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τον χαιρετισμό του σε συνάντηση με εκπροσώπους των ομογενειακών κοινοτήτων στο Γκελεντζίκ της Ρωσίας, όπου βρίσκεται σήμερα, πόλη στα παράλια του βορείου Ευξείνου Πόντου με μακραίωνη ελληνική παρουσία.

«Το νέο ελληνικό κράτος έχει μια ηλικία 200 χρόνων. Και η Ρωσία έχει παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους. Ο ρωσικός στόλος μαζί με τον γαλλικό και τον αγγλικό νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Και έτσι δημιουργήθηκε κατά την ελληνική Επανάσταση, επιτέλους, το νέο ελληνικό κράτος μετά από σκληρό πόλεμο των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ