Αρχική » Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συγκάλεσε το εαρινό αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συγκάλεσε το εαρινό αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο

από christina

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 ἐλαβε χώρα η σύγκλιση του εαρινού αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή πολλών μελών και φορέων του Συμβουλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε τις κεντρικές και κύριες κατευθύνσεις στις οποίες προσανατολίζεται η Εκκλησία της Αμερικής και συγκεκριμένα: 

  1. Στην επικείμενη επίσκεψη της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις Η.Π.Α. κατά το διάστημα από 23 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2021.
  2. Στα θυρανοίξια του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου το Νοέμβριο του 2021 και στα εγκαίνιά του την άνοιξη του 2022.
  3. Στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Σχεδίου Συνταξιοδότησης Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων μέσω τροποποιήσεων και ενίσχυσης της χρηματοδότησής του.
  4. Στη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής επί του νέου Καταστατικού Χάρτη.
  5. Στην εφαρμογή νέων λογιστικών προτύπων για τις Ι. Μητροπόλεις με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.
  6. Στις εν εξελίξει πρωτοβουλίες για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
  7. Στη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής κατά το έτος 2022.
  8. Στην εντυπωσιακή πρόοδο που σημειώνει τόσο το Ελληνικό Κολλέγιο όσο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.
  9. Στη σημαντική πρωτοβουλία του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα να δημιουργήσει το Κληροδότημα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» με σκοπό την ενίσχυση της Ιεράς Καθέδρας του Πρωτοκλήτου.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις άλλων μελών του Συμβουλίου, μέσω των οποίων κατατέθηκαν προτάσεις για τρέχοντα ζητήματα διοικητικά, οικονομικά, κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ