Σε μικρή απόσταση από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, στο κέντρο της πόλης, το Βερολίνο προχωρά στη θεμελίωση ενός σύνθετου έργου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κτιρίων, αρκετά πρωτοποριακό και ευρύχωρο. Ο χώρος προορίζεται να καταστεί κοινός χώρος λατρείας των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών: του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ.

Ήταν όνειρο ζωής για κάποιους ανθρώπους, όπως ο πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γκρέγκορ Χόμπεργκ. «Νομίζω ότι για την πόλη μας είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα» λέει ο Χόμπεργκ. «Δείχνει ότι εδώ και δέκα χρόνια συμπορευόμαστε και συνδιαλεγόμαστε, Εβραίοι, Χριστιανοί, μουσουλμάνοι ή ακόμα και άθεοι. Χρειάζεται η πόλη μας τέτοιους τόπους συνάντησης, όπου οι άνθρωποι, όσο διαφορετικοί κι αν είναι μεταξύ τους, μπορούν να συναντώνται και να συνομιλούν».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας. Σε αυτό, γνωστό ως «House of One», περιλαμβάνονται μία εκκλησία, ένα τέμενος και μία συναγωγη΄, όλα γύρω από έναν κοινό τόπο συνύπαρξης και συνάντησης.

Το κόστο;ς του έργου ανέρχεται σε 43, 5 εκατομμύρια ευρώ.