Αρχική » Δεν συμφώνησαν ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου

Δεν συμφώνησαν ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου

από christina

Χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να υπογραφεί το σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο θα εξασφάλιζε τα δικαιώματα της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφυρίου και του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου κ. Ζ. Κριβοκάπιτς, εχθές, στο Βελιγράδι.

Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου εξέφρασε την άποψη «ότι το σύμφωνο θα πρέπει να υπογραφεί στο Τσέτνιε στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου.».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης το Πατριαρχείο της Σερβίας προχὠρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Μακαριώτατος και οι Ιεράρχες που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν τη λύπη τους και την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και των πιστών στο Μαυροβούνιο, παρά το γεγονός πως είναι πλειοψηφία στη χώρα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία η οποία να εγγυάται τη νομική τους κάλυψη. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι πιστοί της δεν θα παραιτηθούν από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ