Αρχική » Πατριαρχείο Μόσχας: Κοντά στο να σταματήσει να ευλογεί τα όπλα

Πατριαρχείο Μόσχας: Κοντά στο να σταματήσει να ευλογεί τα όπλα

από christina

Η Διασυνοδική Επιτροπή του Πατριαρχείου της Μόσχας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν εχθές, στο Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας, είναι κοντά στο να σταματήσει να ευλογεί τα όπλα, χωρίς, όμως, ταυτόχρονα, να σταματήσει να ευλογεί τους στρατιώτες που εκπληρώνουν το στρατιωτικό τους καθήκον.

Το σχετικό έγγραφο που έχει τιττλο «Για την ευλογία των Ορθοδόξων Χριστιανών για την εκτέλεση του Στρατιωτικού Καθήκοντος». θα συζητηθεί περαιτέρω τον προσεχή Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πηγές του Πατριαρχείου, η Εκκλησία θα ευλογεί τον άνθρωπο, ώστε να εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα, όχι , όμως, και αυτό το ίδιο το όπλο, η χρήση του οποίου αφορά αποκλειστικά και μόνο τον στρατιώτη.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Πατριαρχείου, «Το θέμα της στρατιωτικής θητείας έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις καθώς ένας πολεμιστής μπορεί να σκοτώσει έναν εχθρό σε περίπτωση σύγκρουσης και προκύπτει το ερώτημα πώς μπορεί η Εκκλησία να ευλογήσει ένα άτομο για αυτό» αναφέρουν από το Πατριαρχείο ενώ προσθέτουν ότι «Υπάρχουν χωρία στη Βίβλο τα οποία δικαιολογούν τη στρατιωτική θητεία και την προστασία του γείτονα σε καταστάσεις κινδύνου επομένως η Εκκλησία έχει ευλογήσει Χριστιανούς παλαιότερα για την υπεράσπιση των γειτόνων τους και της πατρίδας τους όμως με το αντίστοιχο επιτίμιο μετά την ολοκλήρωση του καθήκοντός του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ