Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Επισκοπή Γκόμα στο Κονγκό, η οποία βιώνει, ως η ίδια χαρακτηρίζει, συνθήκες χειρότερες και από περίοδο πολέμου. Οι τεράστιες ζημιές που προήλθαν από την έκρηξη του ηφαιστείου της περιοχής, σε συνδυασμό με τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις, κάποιες εκ των οποίων αγγίζουν την ένταση των 8 ρίχτερ, ανάγκασαν πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η κατάσταση είναι απελπιστική και η Επισκοπή Γκόμα απευθύνει έκκληση για κάθε βοήθεια.

Δείτε την ανακοίνωση:

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί Χριστός Ανέστη.

Από το Σάββατο που μας πέρασε, η περιοχή μας περνά δύσκολα με την έκρηξη του ηφαιστείου που έγινε. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει . Τρέχει δεξιά και αριστερά για να βρει καταφύγιο. Η λάβα του ηφαιστείου έχει διαπεράσει το έδαφος προκαλώντας σεισμούς μέχρι 8 Ρίχτερ. Καταγράφονται πάνω από 100 την ημέρα. Κοιμόμαστε έξω , χειρότερα από περίοδο πολέμου είναι η κατάσταση εδώ. Θέλουμε τη βοήθειά σας. Η Ιερά μας Επισκοπή που είναι νέα εκκλησιαστική οντότητα, δε μπορεί.

Πρώτον η ίδια η επισκοπή δεν έχει οικοδομές, μακάρι να είχαμε. Το σπίτι που ενοικιάζουμε , όπου μένει ο πατήρ μας Χαρίτων, πατριαρχικός επίτροπος της ιεράς Επισκοπής έχει γίνει τόπος φιλοξενίας για τους πιστούς της περιοχής. Πώς να το καταφέρει εφόσον δεν έχει έσοδα, παλεύει για να επιβιώσει ο ίδιος… Ζητάμε την αγάπη σας για να μπορέσουμε ως άνθρωποι και ως εκκλησία να προσφέρουμε έστω κι ένα ποτήρι νερό…

Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη για την ενόχληση αλλά οι καταστάσεις είναι τραγικές από το Σάββατο έως σήμερα.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει , εφόσον δεν κυκλοφορεί ούτε πλοίο, ούτε αεροπλάνο, ας μας βοηθήσει στους λογαριασμούς

Εθνική τράπεζα της Ελλάδος
Λογαριασμός 13900151484
ΙΒΑΝ GR7301101390000013900151484
ILUNGA MUSUNGAYI CHARITON

Η

EQUITY BANK CONGO
00018000031200000029302.

Σας ευχαριστούμε πολύ