Αρχική » Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Φανάρι

Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Φανάρι

από christina

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Φανάρι, ημέρα κατά την οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο εορτάζει τη Σύναξη πάντων των Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως.

Στη Θεία Λειτουργία, το πρωί της Κυριακής, προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από αρχιερείς του Φαναρίου.

Ο Πατριάρχης απευθήνθηκε σε προσκυνητές από την Ουκρανία, με εγκάρδιους χαιρετισμούς και χαρά, λέγοντας: «“Ευρίσκεσθε εις ένα ιερόν τόπον, εις την Πόλιν και την περιοχήν όπου συνήλθον αι Οικουμενικαί Σύνοδοι. Από εδώ απεστάλησαν οι ιεραπόστολοι, οι οποίοι εκήρυξαν το Ευαγγέλιον του Χριστού εις τους Σλαβικούς λαούς. Εσείς, όταν έρχεσθε εδώ από την Ουκρανίαν, δεν είσθε επισκέπται, αλλά έρχεσθε στο σπίτι σας, εις την Μητέρα σας Εκκλησίαν”, είπε ο Παναγιώτατος προς τους προσκυνητές, οι οποίοι με την σειρά τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Πατριάρχη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την απονομή του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ