Αρχική » Ο Πατριάρχης Μόσχας εύχεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα γενέθλια της

Ο Πατριάρχης Μόσχας εύχεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα γενέθλια της

από christina

Τις  ευχές του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα γενέθλια της (Κυριακή 30 Μαΐου 2021), εξέφρασε  ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Στο  μήνυμα του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κάνει ιδιαίτερη μνεία στους στενούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Ρωσία.

Στο μηνυμά του αναλυτικά  αναφέρει:

Εργάζεστε για πολλά χρόνια για το καλό της χώρας σας. Είστε γνωστή ως μια έμπειρη πολιτικός με δημόσιες θέσεις, ειδικά για τα περιβαλλοντικά θέματα, που βρίσκουν ανταπόκριση και υποστήριξη από τον λαό.

Οι Ρώσοι και οι Έλληνες έχουν την ίδια πίστη και συνδέονται με ένα κοινό ιστορικό παρελθόν. Η φιλοξενία και η προθυμία για βοήθεια σε περιόδους διαφόρων δοκιμασιών αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των λαών των χωρών μας. Διατηρώντας με σύνεση την κληρονομιά των προγόνων μας, καλούμαστε να υπερασπιστούμε τις διδασκαλίες του ευαγγελίου, να καταδεικνύουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και να δείχνουμε έμπρακτη αγάπη για τον πλησίον μας.

Σας εύχομαι ειλικρινά καλή υγεία, με την βοήθεια του Θεού κάθε επιτυχία στο έργο Σας, και στον Ελληνικό λαό – ειρήνη και ευημερία.

Με εκτίμηση,

ο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος


Πηγή: ;ope.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ